Je bent op zoek naar een leuk Kerstcadeau voor iemand die gek is op kamperen? Of iets leuks voor een verjaardag of gewoon, zomaar ... Als je zelf niet kampeert kan het een lastige opgave zijn een cadeau te vinden waar je een échte kampeerder mee zult verrassen. Speciaal voor jou hebben wij 10 leuke campingcadeautjes op een rijtje gezet. Laat je inspireren en scoor meteen een leuk cadeau voor onder de boom! Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Alle onderwerpen in dit artikel

Omnia Camping Oven - Cadeautip

Cadeautip 1: Omnia Camping Oven

Laten we maar meteen van start gaan met één van mijn persoonlijke favorieten. Dit is een cadeau waar de meeste kampeerders wel warm voor lopen. Met deze campingoven maak je op je eigen kooktoestel, de lekkerste broodjes, taarten, ovenschotels, patat en nog veel meer ... Stel je voor, wakker worden op de camping en de dag beginnen met zelfgemaakte croissantjes. Wat zullen je buren jaloers zijn. 

Deze Omnia Camping Oven is een top cadeau! Hij is lekker compact, betaalbaar en eindeloos uit te breiden. Bevalt dit cadeau, dan kun je hem of haar een volgende keer verrassen met een Omnia kookboek, een Omnia thermometer, een opbergtas of een bakschort. Meer weten, klik hier en lees alles over de Omnia.

shop een Omnia Camping Oven

Elektrisch koffiezetapparaat op de camping

Cadeautip 2: Camping koffiezetapparaat 

Als je net als mij niet vooruit te branden bent zonder een bakje koffie, is een koffiezetapparaat een top cadeau. Juist tijdens je kampeervakantie is het heerlijk om wakker te worden met een vers gezet bakkie troost. Nu zijn er verschillende manier om goede koffie te zetten op de camping (lees: koffie maken op de camping), maar er gaat niets boven het gemak van een ouderwets koffiezetapparaat.

Met een koffiezetapparaat voor op de camping geef je een cadeau waar hij of zij veel plezier aan zal beleven. Deze apparaten komen in verschillende prijsklassen (vanaf 20 euro) en hebben een laag verbruik zodat ze op vrijwel ieder kampeerplek gebruikt kunnen worden. 

shop een koffiezetapparaat

Lifestraw - cadeautip voro kampeerders

Cadeautip 3: LifeStraw

Ben je op zoek naar een cadeau voor een échte avonturier? Iemand die het woord Glamping een vies woord vind, alles klaar maakt op een eenpitter en slaapt op een dun matje op de grond? Voor deze kampeerders is er geen beter cadeau te vinden dan een LifeStraw. Met deze gadget op zak drink je vers water uit ieder poeltje dat je op de camping kunt vinden.

De LifeStraw is een 'soort rietje' met een filter dat parasieten en bacteriën voor 99% uit het water haalt. Ze zijn klein en dus gemakkelijk mee te nemen wanneer op avontuur gaat! Een must have voor iedere kampeerder die op alles is voorbereid!

shop een LifeStraw

Onbreekbare glazen camping - cadeautip

Cadeautip 4: Glazen van Bo-Camp en Mepal

Wanneer je gaat kamperen neem je je eigen service mee. De meeste kampeerder kiezen voor plastic omdat dit de reis naar de camping overleeft. Het nadeel aan plastic is alleen, dat alles wat je er ook in doet, het altijd een beetje naar plastic smaakt ... Dat haalt toch een beetje de charme weg van je wijtje bij kaarslicht.

Gelukkig hebben de merken Bo-Camp en Mepal hier een oplossing voor. Zij verkopen namelijk bekers die er niet alleen uitzien als bekers van glas, maar ook zo voelen! Deze 'onbreekbare' glazen komen in verschillende soorten en maten, namelijk bierglazen, wijnglazen, glazen voor port en natuurlijk ook voor frisdrank. Hoe leuk is dat om te geven als cadeau aan iemand die graag kampeert!

shop onbreekbare glazen

Florac tafellamp

Cadeautip 5: Sfeervolle tafellamp

Oké, als je dan toch (met je onbreekbare wijnglas) aan het genieten bent van je avond, dan hoort daar natuurlijk ook een sfeervolle lamp bij! Zelf ben ik erg gecharmeerd van de designlampen van het merk Florac. Deze lampen zijn dimbaar en voorzien van een oplaadbare Li-ion batterij. Deze batterij is genoeg voor 6 tot 8 uur licht. Genoeg voor een romantische avond op de camping!

Daarnaast is deze eye catcher ook voorzien van een handig handvat waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen wanneer je 's nachts onverhoopt naar het toiletgebouw moet ... Enfin, een prachtig cadeau voor iedere kampeerder.

shop een Florac designlamp

Junk Dutch Oven Sudderpot 0,7L

Cadeautip 6: Junk Dutch Oven Sudderpot

Wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeau voor iemand die graag buiten kookt, dan is het geven van een Dutch Oven altijd een goed idee! Deze pannen brengen het buiten koken naar een heel ander niveau. Ze zijn namelijk gemaakt van gietijzer en daardoor onverwoestbaar. 

Zet je Dutch Oven midden tussen de kolen van je kampvuurtje of hang hem er boven met een zogenaamde tripod en bereid de lekkerste stoofpotjes .... gewoon, lekker op de camping! Je hebt al een Dutch Oven voor nog geen 25 euro. Een cadeau waar je zelf ook veel plezier aan zult beleven ;).

shop een Dutch Oven

hangmat cadeau

Cadeautip 7: Hangmatten

Wanneer je een vakantiemagazine openslaat is de kans groot dat je op een foto stuit van iemand die ligt weg te dromen in een hangmat. Hangmatten staan namelijk symbool voor ontspanning, genieten en natuurlijk .... vakantie!

Dit maakt de hangmat meteen een geweldig cadeau om te geven aan iemand die graag kampeert, toch? Hangmatten zijn al te koop vanaf 15 euro en komen in alle denkbare soorten, maten en kleuren. En geef je er een setje 'straps' bij dan is er geen camping waar je niet optimaal kunt ontspannen.

shop een hangmat

Camping- & Insectenlamp kopen

Cadeautip 8: Insectenlamp

Insecten, en met name muggen, kunnen je het leven op de camping behoorlijk zuur maken. Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die een broertje dood heeft aan alles wat zoemt, dan kun je diegene geen groter plezier doen dan hem of haar een insectenlamp cadeau te doen.

Met de insectenlamp van Pro Plus sla je twee vliegen in één klap (ja ja... woordspeling ...). Deze lamp zorgt er niet alleen voor dat insecten op afstand blijven, nee, deze lamp brengt ook de nodige sfeer aan de campingtafel. Voor nog geen 25 euro is hij van jou.

shop een Camping- en insectenlamp

Intex relax stoel

Cadeautip 9: Empire Chair

Een échte diva hoort natuurlijk niet een op 'een gewone campingstoel' te zitten tijdens een kampeervakantie. Nee, voor dit type kampeerders heb je de Empire Chair van het merk Intex. Deze opblaasbare troon is gemaakt van stevig PVC en is zowel binnen als buiten te gebruiken.

De Empire Chair is gemakkelijk mee te nemen en komt in verschillende kleuren. Deze stoel nodigt uit om lekker onderuitgezakt aan een goed boek te beginnen. Met deze stoel geef je papa of mama wat me-time op de camping!

shop de Empire Chair

Organizer voor in je tent

Cadeautip 10: Organizer

Op de camping heb je nooit genoeg vakjes. Dit maakt een organizer een ideaal cadeau voor iedere kampeerder die houd van orde. Een organizer wordt ook wel tentschort genoemd en je kunt hem op verschillende manieren kunt ophangen in je tent. Hierdoor heeft je camera, zonnebril en je portemonnee altijd zijn eigen plekje

Tentschorten komen in alle soorten en maten. Groot, klein, met of zonder spiegel en zelfs met vakken voor je schoenen. Een heerlijk cadeau voor iedere kampeerder die graag orde brengt in chaos!

shop een organizer

Leuke cadeaus voor kampeerders

Leuke cadeaus voor kampeerders

Het valt niet mee om een leuk Kerstcadeau te vinden voor mensen die graag kamperen. Zeker niet wanneer je zelf nooit naar de camping gaat. Ik hoop daarom dat ik je met deze lijst op leuke ideeën heb gebracht en heb kunnen inspireren. Er zijn genoeg leuke cadeaus te vinden waar je als kampeerder warm van wordt. Veel succes met je zoektocht en geniet van de voorpret!

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen