Zet de volgende datum maar alvast met een dikke stift in je agenda: dinsdag 3 september 2024. Dan begint namelijk het allerleukste kampeerprogramma van de Nederlandse televisie: We zijn er Bijna! Een paar weken lang geniet je van de reisavonturen van Martine van Os en een bijzondere gemixt gezelschap, bestaand uit veelal gepensioneerde kampeerders. Prachtige beelden, aangrijpende verhalen en hilarische situaties. Dit is slow tv zoals het moet zijn. 

Wil jij weten precies waar de reis dit jaar heen gaat en wat je allemaal kunt verwachten? Wij zochten het voor je uit.

Alle onderwerpen in dit artikel
We zijn er bijna met Martine van Os
Ook dit jaar wordt het weer gepresenteerd door Martine van Os.

Wat is 'We zijn er Bijna!'

In mei 2024 werden de opnames van alweer het 13e seizoen van dit enorm populaire televisieprogramma van omroep MAX opgenomen. In een reeks afleveringen volgt de kijker een groep kampeerders die onder leiding van ervaren reisbegeleiders een rondreis gaan maken. Over het algemeen is het een gevarieerde groep (gepensioneerde) senioren die met hun eigen camper of caravan een reis van 4 tot 5 weken maken.

Onderweg worden er diverse excursies georganiseerd die wij als kijker op de voet volgen. De reizen zijn georganiseerde reizen van ASCI en worden in de meeste gevallen geleid door een fanatiek echtpaar met veel kennis en ervaring. Eerdere seizoenen gingen de reizen naar de Balkan, Griekenland, Italie, Corsica en natuurlijk Spanje en natuurlijk Frankrijk.


We zijn er Bijna! is 'slow tv' ten top. Naast veel prachtige beelden van de meest waanzinnige locaties krijg je ook een inkijkje in de levens van de reizigers. Bijzondere verhalen, gewoontes en persoonlijke ervaringen uit het verleden zorgen voor veel mooie, en aangrijpende televisiemomenten. Het is niet voor niets dat de eerste aflevering vorig jaar door meer dan 1,2 miljoen mensen werd bekeken.

We zijn er bijna 2024
We zijn er Bijna!: slow tv zoals het bedoeld is!

De reis van We zijn er Bijna! 2024

Dit jaar reist het hele gezelschap van We zijn er Bijna! af naar Spanje en Portugal voor een rondreis in beide landen. Begin mei dit jaar startte de karavaan campers en caravans in Zuid Frankrijk. De komende 39 dagen leggen ze een route van bijna 2700 kilometer af! Denk dus niet dat het een relax vakantie is. De reis zit vol met ritten van een paar honderd kilometer, dagexcursies en gezamenlijke diners en activiteiten. Natuurlijk zitten er ook dagen bij dat de deelnemers op de camping even fijn met de benen omhoog kunnen om bij te komen van het vele reizen. Het is per slot van rekening wel vakantie.

Tijdens de nieuwe afleveringen van We zijn er Bijna! worden er excursies georganiseerd naar Lissabon, Porto en bedevaartsoord Santiago de Compostela. Naast deze culturele excursies zijn er ook een paar indrukwekkende uitstapjes naar onder ander het nationaal Park Picos de Europa, de Douro- vallei en een roofvogel excursie in nationaal Park Monfragüe.

Kortom, het is weer een mooie afwisselende rondreis door Spanje en Portugal.

We zijn er Bijna 2024! op NPO 1
Dit jaar gaat de reis naar Spanje en Portugal

Wanneer komt We zijn er bijna op tv?

Vanaf dinsdag 3 september 2024 is We zijn er Bijna! seizoen 2024 weer te zien bij Omroep Max op NPO1.
Wij kunnen niet wachten om weer lekker te genieten van de mooie beelden en leuke verhalen van de deelnemers. Nog even nagenieten van vorige seizoenen? Bezoek dan de website van We zijn er bijna of kijk eerdere seizoen terug via NPO start (npo.nl/start/serie/we-zijn-er-bijna)

Bekijk de route van We zijn er Bijna! 2024

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen