Wat is er nu leuker dan gezellig met het hele gezin te gaan kamperen op een camping waar echt van alles te beleven is voor de kinderen? Omdat we toch vaak zien dat veel ouders het lastig vinden een geschikte camping te vinden, hebben wij een aantal tips voor je. Ergens snappen we ook heel goed dat het hele internet afstruinen naar een camping die niet alleen leuk is voor jullie als ouders, maar waar ook de kinderen zich kunnen vermaken, best lastig kan zijn. Reden genoeg dus om de tips die we met je delen, even rustig door te lezen en ook te gebruiken bij het vinden van een geschikte camping voor het hele gezin.

Alle onderwerpen in dit artikel
Vind een leuke kindercamping in Nederland
Wat is er nu leuker dan kamperen met het hele gezin?

Kies een kindvriendelijke camping

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch zien we regelmatig dat ouders met jonge kinderen niet heel goed kijken naar welke faciliteiten de camping allemaal te bieden heeft. Zo is het ontzettend leuk dat er een enorm speelveld is, maar is het ook prettig dat er bijvoorbeeld een speeltuin en zwembad aanwezig zijn. Wil je het helemaal goed voor elkaar hebben en zorgen dat de kids zich geen moment hoeven te vervelen, kijk dan ook of er een animatieteam is. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de accommodatie zelf. Zo is kamperen in een safaritent in Nederland niet alleen ontzettend leuk, maar ook vele malen praktischer. Een safaritent is namelijk een stuk groter en van alle gemakken voorzien. Dus je beschikt dan over een eigen toilet, badkamer, keuken en je hebt goede bedden om op te slapen. Reden genoeg dus om net even voor wat meer luxe te kiezen.

De locatie

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het ook belangrijk om goed na te denken over de locatie. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand kamperen of gaat je voorkeur uit naar een camping midden in de natuur? Stel dat jullie regelmatig een eind gaan wandelen, dan is de Hoge Veluwe bijvoorbeeld ideaal. Wat vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar wat jullie als gezin leuk vinden. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het voor een kind van 4 niet leuk is om een heel eind te moeten wandelen, terwijl een tiener van een jaar of 12 dit geen enkel probleem vindt.

Ga op zoek naar een leuke camping voor je kinderen
Zoek een camping waar genoeg te beleven valt voor je kinderen

Boek op tijd

Wanneer je met de kids op vakantie gaat, dan is dit vaak tijdens de schoolvakanties. Grote kans dus dat de meeste populaire bestemmingen allemaal wel zijn volgeboekt als je te lang wacht. Ons advies is daarom ook om minimaal 6 maanden voor vertrek daadwerkelijk te boeken. Helemaal wanneer het om de zomervakantie gaat en dan ook nog in de bouwvak. Tijdens deze periode gaan er namelijk miljoenen mensen met vakantie en is het dus ook niet heel vreemd dat de mooiste accommodaties als eerste worden geboekt. Gelukkig kun je tegenwoordig vaak kosteloos annuleren tot een bepaalde periode voor je daadwerkelijk vertrekt. Je kunt dus prima bij twijfel alvast iets vast zetten, zodat je nog even de tijd hebt om na te kunnen denken.

Vind nu een leuke camping

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver