Tegenwoordig zie je op de camping steeds meer sfeervol ingerichte (voor)tenten. Het lijkt soms wel of ze rechtstreeks uit een catalogus komen. Een relaxstoel, een gezellig kastje, schemerlampjes, netjes opgemaakte bedden en zelfs kamerplanten! Deze hele inrichting wordt gecomplimenteerd met een bijpassend tenttapijt. Deze buiten tapijten worden ook wel patio matten genoemd en zijn tegenwoordig erg populair. Zo'n buitenkleed maakt je kampeermiddel namelijk een stuk huiselijker en zorgt voor het nodige comfort. Ben jij toevallig op zoek naat zo'n tenttapijt of wil je er graag meer over te weten komen? In dit artikel lees je er alles over en hebben we een mooie top 10 voor je samengesteld. Ik hoop dat je er veel aan hebt.

Alle onderwerpen in dit artikel
Waarom kies je voor een Tenttapijt?
Patio matten, ook wel tenttapijten genoemd. Je ziet ze steeds vaker op de camping.

Er zijn tegenwoordig erg veel bedrijven die inspelen op deze 'tenttapijten trend' en dus kom je ze tegen in alle denkbare soorten, kleuren, maten en de meest exotische patronen. Natuurlijk zijn deze tenttapijten niet alleen goed te gebruiken op de camping. Ook in je tuin is dit een leuke aanwinst!

Omdat het aanbod in buitenkleden zo groot is hebben wij de 10 mooiste en opvallende tenttapijten op een rijtje gezet. Misschien zit er wel een patio mat voor jou tussen waarmee ook jij deze zomer je kampeermiddel een 'eigen' en vooral huiselijk tintje kunt geven. 

tenttapijt van Human Comfort

1. Cosy Carpet Aka AW van Human Comfort

De Cosy Carpet van Human Comfort heeft aan beide kanten een andere print! Ben je toe aan iets anders, dan draai je hem gewoon om. Beide printjes zijn lekker 'huiselijk' en maken je kampeermiddel erg gezellig. Dit tenttapijt is gemaakt van polypropyleen en is dus erg slijtvast. Daarnaast droogt hij snel en is hij schimmelwerend. Pak je hem een keer nat in, dan hoef je niet bang te zijn dat je bij je volgende kampeeravontuur voor verrassingen komt te staan. 

Deze tenttapijten van Human Comfort zijn verkrijgbaar in drie maten, namelijk 200 x 180 cm, 270 x 200 cm en 350 x 270 cm. Een échte blikvanger!

shop een Cosy Carpet Aka AW

tenttapijten: de chill matten van Bo-camp

2. Chill matten van Bo-Camp

Het merk Bo-Camp mag zeker niet aan dit lijstje ontbreken. Bo-Camp maakt namelijk heel veel en hele mooie tenttapijten. In verschillende vormen, kleuren en in hele iconische printen. Deze tapijten zijn aan 2 kanten gedecoreerd en dus zijn ze aan twee kanten te gebruiken. Leuk als je van wat afwisseling houdt. Ze worden gemaakt van hoge kwaliteit en lichtgewicht polypropyleen en worden geleverd in een handige draag- en opbertas. Daarnaast zijn deze tenttapijten uitgerust met op iedere hoek een lus. Met deze lussen kun je ook je hem afspannen zodat hij mooi strak in je tent komt te liggen.

Zelf heb ik ook een patio mat van Bo-Camp ( Picknick Chill Mat Lounge ) en ik ben erg te spreken over het zowel het merk als het product. De patio matten zijn van goede kwaliteit, gaan lang mee en ze zijn lekker zacht. Een échte aanrader!

shop een Chill mat

Chatan Vloerkleed van Human Comfort

3. Chatan Vloerkleed van Human Comfort

Ben je op zoek naar een ander vorm, dan is dit misschien wel precies wel iets voor jou! Deze vrolijke tenttapijten van Human Comfort hebben een beide kanten een andere print. Hoe leuk is dat! Een prachtig kleed om je tent, voortent, vouwwagen of caravan mee te versieren. 

Ook deze tenttapijten zijn gemaakt van 100% polypropyleen en zijn dus gemakkelijk schoon te houden. Ben je op zoek naar een verrassend tapijt voor in je kampeermiddel dan is dit misschien wel precies dat waar je naar op zoek bent. 

shop een Chatan Vloerkleed

Tenttapijten van Redwood

4. Oslo Tenttapijten van Redwood

Ben jij niet op zoek naar een 'kek printje' maar heb je liever een neutraal kleed? Eentje die je caravan of voortent complimenteert en uitblinkt in comfort? Kijk dan eens naar de tenttapijten van Redwood, het eigen merk van Vrijbuiter. Ik heb het natuurlijk over de Oslo serie. Deze tenttapijten komen in twee verschillende kleuren, namelijk grijs en blauw. Deze tapijten zijn oersterk, gemakkelijk schoon en hebben een geluiddempende werking. Een tenttapijt waar je heel lang plezier aan gaat beleven.

shop een Oslo tenttapijt

Starlon tenttapijten

5. Starlon tenttapijten van Dorema

Ben jij vooral op zoek naar een buitenkleed van een hele hoge kwaliteit, kijk dan eens naar het Starlon tenttapijt van Dorema. Deze matten lijken onverwoestbaar! Ze zijn gemaakt van flexibele kunststoffen. Hierdoor zijn ze licht van gewicht en gemakkelijk op te vouwen. Ze zijn slijtvast, kleurvast, schimmelbestendig, afwasbaar en ademend waardoor je geen last hebt van vervelende luchtjes.

Het Starlon tenttapijt komt in veel verschillende maten en komt in twee kleuren, namelijk grijs en blauw. De prijs begint vanaf 118 euro. Dit is wat duurder, maar dan krijg je ook wat!

shop een Starlon tenttapijt

Eurotrail Relax Matten tenttapijten

6. Relax Matten van Eurotrail

Kijk eens was een ontzettend gezellig tenttapijt! Deze relax matten van het merk Eurotrail zijn gemaakt van 100% ademend polypropyleen en is UV-bestendig. Je kunt dus extra lang genieten van dit vrolijke printje. Ook is dit tenttapijt schimmel bestendig. 

Ze komen in twee kleuren en zijn net als de tenttapijten van Bo-Camp uitgerust met op iedere hoek een lus om ze mooi strak af te spannen op de grond. Hij is verkrijgbaar in twee maten (200 x 180 en 200 x 270 centimeter) en wordt geleverd in een opbergtas. De prijs van deze leuke mat begint vanaf 50 euro.

Shop een Relax Mat

Human Comfort Cosy Carpet Chairo

7. Cosy Carpet Chairo van Human Comfort

Weer zo'n tenttapijt met waarmee je je kampeer middel een heel eigen tintje kunt geven. Dit kleed van het merk Human Comfort is verkrijgbaar in het wit en in de bovenstaande kleur. Ook dit kleed leent zich heel mooi voor de wat traditionelere (voor) tenten. Weer zo'n echte blikvanger.

Dit tenttapijt is gemaakt van geweven polypropyleen en is daardoor bijzonder slijtvast, kan zonder problemen nat worden, droogt snel, is schimmelwerend en houd insecten buiten. Vanwege de uv-behandeling blijft ook dit tapijt lang mooi. Je hebt hem al voor 57,95 euro.

shop de Comfort Cosy Carpet Chairo

Tenttapijt van Outwell kopen

8. Springwood (tent)tapijt van Outwell

Dit kleed is nét even een een beetje anders dan de standaard tenttapijten. Dit tapijt is namelijk gemaakt van fleece en is bedoelt om in het leefgedeelte van je tent te leggen. Hierdoor kun je comfortabel op de grond in je tent zitten en voelt de vloer lekker warm aan. Ook heeft het een goed isolerend vermogen waardoor dit kleed uiterst geschikt is voor je kampeervakanties in het voor- en najaar. Het houd namelijk opkomende kou uit de grond tegen. Het Springwood is gemakkelijk op te rollen en mee te nemen naar de camping.

shop een Springwood tapijt

Garden Impressions Malawi oker tenttapijt

 

9. Malawi oker buitenkleed van Garden Impressions

Ben jij gek op de Afrikaanse sferen en lijkt het je leuk dit na te bootsen in je eigen kampeermiddel? Stop met zoeken! Met het Malawi Oker buitenkleed haal je in één klap Afrika in je eigen tent. Wat een leuk en vooral sfeervol kleed is dit!

Dit tenttapijt komt in drie verschillende maten, namelijk 120 x 170 cm, 160 x 230 cm en 200 x 290 cm. Ook dit tapijt is gemaakt van polypropyleen waardoor je er lang plezier aan zult beleven. De prijs begint vanaf 70 euro.

shop een Malawi Oker buitenkleed

Human Comfort Cosy carpet Nagano

10. Igusa Osaka Vloerkleed van Human Comfort

Ben je écht op zoek naar een uniek pronkstuk in je tent, dan is dit misschien precies het kleed waar je naar op zoek bent. Dit kleed is namelijk gemaakt van Igusa. Igusa is een grassoort dat veel wordt gebruikt in traditionele Japanse theehuizen. Omdat het natuurlijk materiaal is voelt het heel prettig aan wanneer je er op loopt.

Daarnaast ziet het kleed er ook erg traditioneel en robuust uit. Persoonlijk ben ik er wel van gecharmeerd en ik denk dat je met zo'n tapijt in je tent aardig wat blikken naar binnen kunt verwachten. De Igusa Osaka kleden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en de prijs begint vanaf 70 euro.

shop een Igusa Osaka

De voordelen van een tenttapijt

Waarom kies je voor een tenttapijt?

Een tenttapijt (ook wel patio mat genoemd) maakt je tent, vouwwagen of caravan een heel stuk gezelliger. Noem het huiselijker. Het kleed je kampeermiddel aan en geeft het een persoonlijk, warmer tintje. Deze matten houden ongedierte buiten je tent en ze zorgen voor meer comfort. Patio matten voelen namelijk lekker zacht aan onder je voeten. Ook hoef je met een tenttapijt je kampeermiddel minder vaak schoon te maken. De geweven structuur van is namelijk zo gemaakt dat zand en kruimels er gemakkelijk doorheen vallen.

Mocht jij op zoek zijn naar een mooi tapijt voor in je tent dan hoop ik dat dit artikel je heeft geholpen in het maken van een keuze. Heel veel plezier met de voorpret!

ga nu op zoek naar een camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen