Wij helpen je zoeken naar dé ideale camping. Zoek uit meer dan 575 campings in de Benelux.
Zoeken Favorieten

Camper en Caravan Wereld 18-19-20 september in Assen

16-9-2020 | Anjetha van Hensbergen

Veel Nederlanders hebben dit jaar misschien voor het eerst kennis gemaakt met het kamperen met een caravan of camper. Normaal gesproken zouden deze reizigers wellicht op zonvakantie naar het buitenland zijn geweest, maar het Corona virus dwong ons allemaal onze vakantieplannen aan te passen.

Caravan en camper verkopers en verhuurders zagen de aanvragen dit jaar met een recordtempo stijgen. Wellicht was jij ook zo’n iemand? Helaas kon je strandvakantie naar een Spaans appartementencomplex niet doorgaan en belande je uiteindelijk in een gehuurde caravan op een camping aan de Nederlandse Kust. En eigenlijk beviel het je zo goed dat je nu overweegt om zelf een caravan te kopen. Is dat het geval, en heb je aankomend weekend nog geen plannen? Dan is raad ik je aan om de Camper en Caravanwereld beurs in Assen eens te bezoeken. 

 

De Camper en Caravan Wereld 2020

15.000 m² boordevol scherp geprijsde campers, caravans en meer - Foto: campercaravanwereld.nl

 

Camper en Caravan Wereld

De Camper en Caravanwereld is een jaarlijks terugkerende beurs die wordt georganiseerd in Expo Assen. Op ruim 15.000 m² vindt je bijna 50 verschillende exposanten die hun campers, caravans en diverse kampeerproducten tentoonstellen. Je kunt je hier goed oriënteren en laten informeren voor je aankoop van je nieuwe of gebruikte caravan of camper. Daarnaast vindt er ook diverse exposanten van onder andere electrische fietsen van Stella en vouwwagen van vouwwagencentrum Noordbergum.

 

Wat is er allemaal te doen op Camper en Caravan Wereld?

Naast een uitgebreid aanbod in nieuwe en gebruikte caravans en campers valt er nog meer te beleven op de beurs. Dagelijks zijn er diverse lezingen en workshops. Je kan je online alvast aanmelden voor deze activiteiten, aangezien er een maximaal aantal personen is toegestaan. Hieronder vind je een overzicht van de workshops en lezingen die dagelijks plaatsvinden:

 

Workshop / Lezingen

11:30 - 12:30 uur - Veilig op pad met de  camper

12:30 - 13:00 uur - Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland

13:30 - 14:00 uur - VAN-Jorn Camperbouw workshop

14:30 - 15:30 uur - Vragenuurtje over de camper en caravan

15:30 - 16:00 uur - Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland

 

Grote showroom van campers en caravans

De grootste camper en caravan showroom van het noorden - Foto: campercaravanwereld.nl

 

Praktische informatie

De beurs vindt plaats in de Expo Assen en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het parkeren is gratis. Vanaf bushalte TT Assen is het nog circa 15 minuten lopen naar de beurs, houdt er wel rekening mee dat er op zondag geen bussen rijden.


De entreeprijzen zijn vriendelijk te noemen. Personen vanaf 12 jaar betaal je slechts € 6,50. Het online reserveren van je bezoek is noodzakelijk! De beurs is geopend op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september van 10.00 tot 17.00 uur

 

Plattegrond Camper en Caravan Wereld 2020

Bekijk van te voren welke stands je zeker niet mag missen - Afbeelding: campercaravanwereld.nl

 

Corona maatregelen

Alles is momenteel een beetje anders dan we gewend zijn. Zo zijn er ook enkele maatregelen en richtlijnen waar je rekening moet houden wanneer je de beurs bezoekt.

Ten eerste, het reserveren van je bezoek is noodzakelijk. Naast de dag, moet je ook een tijdvak reserveren voor je aankomst. Dit doen ze om wachtrijen bij de entree te voorkomen. Zodra je binnen bent mag je zo lang blijven als je wilt. Het is mogelijk om kaarten aan de deur te kopen, maar houdt er dan rekening mee dat je misschien moet wachten tot er genoeg ruimte is in een tijdvak om naar binnen te kunnen. Er zijn verplichte looproutes, een aparte in- en uitgang en je kan geen gebruik maken van de garderobe. Natuurlijk doen de organisatie en exposanten er alles aan om de afstand en hygiene voorschriften te handhaven.

Het is nog steeds mogelijk om ín een caravan of camper te kijken, hierbij geldt dat 1 huishouden per keer in toegestaan is toegestaan in de wagen. Houdt er ook rekening mee dat je niet contant kan betalen. 

Wil jij meer weten over Camper en Caravan Wereld?

Bezoek de website van Camper en Caravan Wereld 

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen

Anderen Lazen ook