Vorig jaar kocht ik een 2 Cook 3 Pro Deluxe. Dit is een tweepits kooktoestel van het merk CADAC | Dometic. Ik was vooral gecharmeerd van de degelijkheid, het fraaie uiterlijk en de vele accessoires die je krijgt wanneer je deze versie van dit kooktoestel koopt. Inmiddels zijn we een jaar verder en ik heb er al veel op gekookt. Wil je weten hoe hij mij is bevallen en of dit ook voor jou een slimme koop is? Je leest er alles over in deze review over de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe.

Alle onderwerpen in dit artikel
De 2 Cook 3 Pro Deluxe van Cadac
Is de 2 Cook 3 Pro Deluxe van Cadac zijn geld waard?

Waarom de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe?

Tijdens onze kampeervakanties wordt er veel gekookt. Een lekker ontbijtje, tussendoortjes, het avondeten en complete ovenschotels met de Omnia. Eten en vakantie gaan bij ons hand in hand. Omdat wij op de camping zoveel gebruik maken van een kooktoestel hecht ik veel waarde aan de kwaliteit hiervan. Mijn zoektocht begon bij een bezoekje aan Vrijbuiter. Persoonlijk vind is het altijd prettig om in een kampeerwinkel alle producten naast elkaar te zien om ze zo goed met elkaar te kunnen vergelijken. Hier ben ik misschien wel heel ouderwets in ...

Van alle modellen waar ik uit kon kiezen stak de 2 Cook 3 Pro er voor mij met kop en schouders bovenuit. In de eerste plaats vanwege het stijlvolle design en de hoe solide alles aan dit kooktoestel aanvoelde. Van het openen van de klep tot aan het indrukken van de elektrische ontsteking. Je voelt meteen dat het kwaliteit is.

De 2 Cook 3 Pro heeft twee branders die beide zijn uitgerust met een eigen piëzo-ontsteking. Deze branders kunnen zowel tegelijk als los van elkaar worden gebruikt. Wanneer je kiest voor de 'Deluxe' editie krijg je naast de twee standaard pannendragers ook een aantal handige accessoires. Hij wordt geleverd in een handige opbergtas en heeft een advies verkoopprijs van 169,95 euro. Dit moest hem worden!

De Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe
Ik viel voor het fraaie ontwerp en de kwaliteit van de materialen.  

Technische specificaties Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Ben je benieuwd naar de specificaties van de 2 Cook 3 Pro Deluxe? Speciaal voor jou heb ik ze netjes op een rijtje gezet.

Merk CADAC | Dometic
Type 2 Cook 3 Pro Deluxe
Adviesprijs € 169,95
   
Gewicht 5,7 kg
Afmetingen in centimeters 55 x 9 x 31 (b x h x d)
   
Brandstof Gas
Warmtecapaciteit 2 x 2,2 kW
Gemiddeld gasverbruik (per uur) 2 x 160
Werkdruk  28 - 37 mBar
Ontsteking Piezo
Eten maken op de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe
Pasta koken en tegelijkertijd een eendenborstje klaar maken op de bakplaat. Ideaal!

Wat zit er allemaal in de doos?

De 2 Cook 3 Pro zit standaard in een stevige, gevoerde tas. In deze tas vind je extra vakken met rits voor het opbergen van het handvat van de bakplaten en de windschermen. Ook zit er een moersleutel bij voor het aandraaien van je gasslang. Bij dit kooktoestel zitten twee pannendragers en twee windschermen die je aan de zijkant kunt vastklemmen om wind van de zijkant tegen te houden. Handig! Hierdoor krijg je namelijk een mooie vlam en meer warmteopbrengst.

Wanneer je voor de 'deluxe' versie gaat betaal je 70 euro meer, maar dan zitten er ook veel handige extra's bij. Zo zit er een vierkante bakplaat bij die precies de helft van de stove bedekt. Deze bakplaat heeft een opstaande rand en zou je dus als pan kunnen gebruiken. Naast de bakplaat zit er ook een grillplaat bij. Deze heeft dezelfde vorm maar is voorzien van ribbels voor het karakteristieke grillstreepje op je vlees (en groenten).

Zowel de bakplaat als de grillplaat zijn voorzien van een zogenaamde GreenGrill keramische coating waardoor ze niet aanbakken. Aan de voorkant vind je een sleuf waarin je een bijgeleverd handvat kunt plaatsen om zo de plaat van het vuur te halen. 

Als laatste krijg je bij de deluxe versie een percolator houder. Iedereen die wel eens koffie zet op de camping weet dat de pannendragers altijd nét te groot zijn voor je percolator waardoor hij er niet op past. Goed over nagedacht van Cadac!

De percolator houder van de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe
De Deluxe versie komt met een percolator houder.

De Cadac Cook 3 Pro Deluxe in de praktijk

Zoals gezegd heb ik de 2 Cook 3 Pro Deluxe al meer dan een jaar in mijn bezit en is hij al tientallen kampeervakanties gebruikt. Wat mij meteen opviel is de degelijkheid van dit apparaat. Van het openen van de klep, het opendraaien van de gaskraan tot het indrukken van de ontsteking. Nergens zit speling en alles voelt erg solide. De rubberen dopjes onder de poten zorgen ervoor dat hij stevig op zijn plek blijft staan, niet té warm wordt en geen krassen maakt op je werkblad. Goed over nagedacht.

Hoewel ik de windkapjes nooit gebruik (er zit een windscherm op mijn keukentje) vind ik het heel goed gevonden. Deze schermpjes zijn gemakkelijk te monteren aan de zijkant en houden wind van de zijkant tegen waardoor de je vlam rustiger brand en er dus minder energie verloren gaan. 

Het vermogen van dit toestel is erg goed. Met zijn 2200 watt (2,2 kW) heb je een liter water in ongeveer 4 minuten aan de kook. Heel erg snel als je het mij vraagt. De branders kunnen los van elkaar of tegelijk aangezet worden. Ik heb zelf niet echt een verlies van vermogen kunnen ontdekken wanneer beide branders tegelijk aan stonden. 

Ook zit er een kinderslot op de 2 Cook 3 Pro Deluxe. Om dit kooktoestel aan te krijgen moet je de regelaar indrukken en naar de ontstekingspositie draaien. Vervolgens druk je de ontstekingsknop in waarna hij aan gaat. Deze ontsteking werkt in de praktijk erg goed. Bij mij is één keer klikken genoeg om de brander aan te krijgen. 

De grill- en bakplaat van de Cadac Cook 3 Pro Deluxe
Met het handvat kun je de bak- en grillplaat gemakkelijk optillen.
 

De Deluxe versie heeft het grote voordeel dan je heel gemakkelijk één, of beide pannendrager eraf kunt halen om te vervangen door de bijgeleverde grillplaten. Dit is enorm handig en ik heb hier dan ook vaak gebruik van gemaakt. De bakplaat gebruik ik erg vaak voor het bakken van bijvoorbeeld een eitje en mijn stukje vlees. Sinds ik dit kooktoestel heb maak ik ook bijna nooit meer gebruik van pannen. Die zou ik dus eventueel thuis kunnen laten ....

Beide grillplaten van de 2 Cook 3 Pro Deluxe zijn voorzien van een non-stick laag. Deze laag heet bij Cadac het zogenaamde GreenGrill keramische coating. Deze coating werkt erg goed. Na een jaar intensief gebruik lijkt deze bij mij nog als nieuw. Zit er toch iets aan vast, dan zet je de plaatjes even in het water en week je het er zo vanaf. Top!

Omdat de pannendragers erg groot zijn krijg je hier onmogelijk een percolator op. Om dit op te lossen heeft Cadac een percolator houder ontwikkeld. Deze houder leg je op de pannendrager en vanwege de inkepingen blijft deze netjes op zijn plek liggen. Hoewel dit plaatje in eerste instantie de vlam van de brander tegenhoud geleid hij goed waardoor je binnen no time een lekker bakje koffie hebt.  

De 2 Cook 3 Pro Deluxe aanzetten
Met een druk op de knop zet je de 2 Cook 3 Pro Deluxe aan.

De voordelen van de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe

Zoals je kunt lezen ben ik erg te spreken over de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe. Goed, je betaalt er meer voor dan het gros van de kooktoestellen, maar de kwaliteit is daar ook naar. Hier ga je heel lang plezier aan beleven. Ik heb de voordelen, zoals ik dat heb ondervonden, even voor je op een rijtje gezet.

1. Een goede, stevige tas

Dit is niet altijd even vanzelfsprekend, maar de 2 Cook 3 Pro Deluxe komt in een stevige tas waar alle onderdelen een eigen vakje hebben. Ook is deze tas ruim genoeg om hem gemakkelijk in terug te plaatsen.

2. Hoge kwaliteit

Alles aan dit toestel voelt stevig en solide aan. Er is gebruik gemaakt van goede materialen en de kwaliteit is dan ook erg goed. Dit geldt voor zowel het kooktoestel als de bakplaten.

3. Veilig

De 2 Cook 3 Pro Deluxe is uitgerust met rubberen anti slip pootjes en een beveiliging zodat je hem niet zomaar aan kunt zetten. Erg handig voor wanneer je kinderen rond hebt lopen.

4. Gemakkelijk schoon te houden

Vanwege het materiaal en de weinige kiertjes is dit kooktoestel erg gemakkelijk schoon te houden. Dit geldt ook voor de bijgeleverde bakplaten. Deze zijn voorzien van een GreenGrill keramische coating. Dit moet toch als muziek in je oren klinken!

5. All-in-one

De Deluxe versie komt met een bakplaat, een grillplaat, windschermen en een percolator houder. Eigenlijk heb je hiermee alles wat je nodig hebt op de camping.

De grillplaat van de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe
Met de grillplaat van de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe krijg je zo'n mooi grillstreepje

De nadelen van de 2 Cook 3 Pro Deluxe

Is het dan allemaal alleen maar rozengeur en maneschijn? Bijna alles... Het afgelopen jaar ben ik ook tegen een aantal verbeterpunten van de 2 Cook 3 Pro Deluxe aangelopen. Je vindt ze hieronder.

1. De prijs

De 2 Cook 3 Pro is vrij hoog geprijsd. Goed, je krijgt hier veel kwaliteit voor terug maar je moet stevig in de buidel tasten om je dit toestel te kunnen permitteren. De advies verkoop prijs zit op 169,95 euro.

2. De gasaansluiting

De aansluiting van je gas zit aan de rechterkant van het toestel. In mijn situatie had ik dit liever aan de achterkant gehad omdat ik gebruik maak van een buitenkeukentje met windscherm. Vanwege de aansluiting aan de rechterkant past hij bijna niet tussen het windscherm.

3. Het handvat van de bakplaten

Om de bakplaten op te kunnen tillen zit er een verwijderbaar handvat bij de 2 Cook 3 Pro Deluxe. Dit handvat schuif je in de inkeping waarna je hem op kunt tillen. Handig, alleen kun je de plaat hierdoor niet schuin houden om bijvoorbeeld je eitje er af te laten glijden.

De gasaansluiting van de Cadac 2 Cook 3 Pro
Doordat de aansluiting aan de achterkant zit past hij bij mij maar 'net'.

De Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe samengevat

Persoonlijk ben ik enorm te spreken over de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe. Hij is wat duurder dan het gemiddelde kooktoestel, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. De standaard versie (2 Cook 3 Pro Stove) komt met twee pannendragers en twee windschermen. Ga je voor de Deluxe versie, dan betaal je 70 euro meer maar krijg je er een bakplaat en een grillplaat bij. Ook zit er bij de Deluxe versie een percolator houden bij.

Op het moment van schrijven heb ik dit kooktoestel van Cadac een jaar in mijn bezit en ik heb er veel gebruik van gemaakt. Wat mij vooral opvalt is de kwaliteit van de 2 Cook 3 Pro. Alles voelt solide aan. Van het openen van de klep tot het ontsteken van de vlam. Voor dit laatste is één klik van de ontsteking genoeg om het toestel aan te zetten. Deze stove heeft een vermogen van 2200 watt (2,2 kW). Hiermee krijg je een liter water binnen 4 minuten aan de kook. Dit is sterker dan de meeste andere kooktoestellen. 

Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe is een slimme investering
Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe: Een slimme investering als je het mij vraagt!

De bijgeleverde bak- en grillplaat wordt bij ons veel gebruikt. Deze platen geleiden erg goed en worden egaal warm. Beide zijn voorzien van een GreenGrill keramische coating waardoor eten niet aanbakt en ze gemakkelijk zijn schoon te houden. 

Al met al ben ik enorm tevreden en kan ik je dit toestel van harte aanbevelen. Goed, hij is wat duurder, maar dan heb je ook echt wat!

shop de Cadac 2 Cook 3 Pro Deluxe  vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen