Traditiegetrouw worden in januari, tijdens een groot Camping Gala de winnaars van de ANWB camping van het jaar bekend gemaakt. Een mooie titel die je als camping met trots een jaar lang mag dragen. Dit jaar werden meer dan 23.000 stemmen uitgebracht en samen met een vakjury werden de winnaars gekozen. De campings zijn in 3 verschillende categorieën ondergebracht; Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret, beste kleine camping en meest bijzondere huuraccommodatie. Er waren 58 deelnemende campings die nagelbijtend wachten op de uitslag. Dit zijn de winnaars!

Alle onderwerpen in dit artikel

Categorie 1: Fijnste familiecamping met zwembad en waterpret

ANWB camping van het jaar 2024 Camping de Kleine Wolf

Winnaar Nederland: Camping de Kleine Wolf in Stegeren

Vijfsterren camping de Kleine Wolf is al meermaals bekroond als beste familiecamping en wij begrijpen wel waarom. Dit prachtige vakantiepark heeft uitgebreide faciliteiten die voornamelijk zijn gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. Het binnen en buitenzwembad staan garant voor uren, misschien wel dagen waterpret.

Er zijn op deze camping diverse zwembaden, waaronder een kinderbad met leuke attracties. In 2023 werd de bestaande binnen glijbaan vervangen door een gloednieuwe glijbaan met lichteffecten, het kinderbad kreeg een interactieve update én er kwam een buitenbad bij. De terechte winnaar als je het ons vraagt.

Bekijk Camping de Kleine Wolf

Camping Piani di Clodia - Camping van het jaar 2024

Winnaar buitenland: Camping Piani di Clodia aan het Gardameer in Italië

Het Gardameer is al decennia lang een van de populairste campingbestemmingen in Italië. Camping Piani di Clodia is een vijfsterren familiecamping met een enorm waterpark. Je vind op deze camping zeven zwembaden, meer dan 15 glijbanen (waaronder enkelen voor de echte thrillseekers) en diverse stroomversnellingen, wellnesszones met whirlpools.

Breng je deze camping een bezoekje, neem dan maar een extra zwembroek mee want je weet zeker dat je er een zal verslijten met al die glijbanen! 

Bekijk Camping Piani di Clodia

Categorie 2: Beste kleine camping

Minicamping Munnikenhof - ANWB camping van het jaar 2024

Winnaar Nederland: Minicamping Munnikenhof in Terheijden in Noord Brabant

Campings in deze categorie onderscheiden zich niet door veel faciliteiten en uitgebreide animatie. De genomineerde campings in de categorie 'Beste kleine camping' onderscheiden zich door kwalitatieve faciliteiten zoals goed sanitair, een mooi aangelegd en goed onderhouden terrein en gastvriendelijkheid.

Dit jaar mag Minicamping Munnikenhof in Noord Brabant zich ANWB camping van het jaar 2024 in deze categorie noemen. Vooral rustzoekers en senioren zullen zich thuis voelen op deze camping.

Bekijk Camping Munnikenhof

Domaine la Libaudié - ANWB camping van het jaar 2024

Winnaar buitenland: Camping Domaine La Libaudié in Zuid- Frankrijk

Wie een plekje op deze camping wil bemachtigen moet snel zijn. Deze boerderijcamping telt namelijk slechts enkele kampeerplaatsen. De camping (in regio de Tarn) wordt beheerd door een Nederlands echtpaar. Naast een minicamping zijn er tevens een aantal gastenkamers, gite en caravan verhuurd.

Je vindt op deze Franse camping geen animatie, zwembad of speeltuinen. Wel is er een nieuw zwembad en kan je enkele dagen in de week mee-eten op de camping. Via een uitdagend wandelpad loop je in een kwartiertje naar de rivier de Tarn. 

Bekijk Camping Domaine La Libaudié

Categorie 3: Meest bijzondere huuraccommodatie

Zeeuwse Dijksuite - Winnaar ANWB camping van het jaar 2024

Winnaar Nederland: Camping de Paardekreek in Zeeland

Luxe en duurzame accommodaties zijn hot. Of je het nog kamperen kan noemen is een tweede vraag.
De winnende accommodaties in deze categorie zijn in ieder geval uniek in zijn soort. Op Camping de Paardekreek gelegen aan het Veerse meer in Zeeland kan je een Zeeuwse Dijksuite huren. 

Dit zijn 4 persoons accommodaties gebouwd ín een dijk. De vakantiewoningen zijn volledig voorzien van alle luxes zoals een keuken, en 2 en-suite badkamers. Aan beide kanten van de dijkhuizen ligt een terras met lounge meubelen. De woningen hebben zonnepanelen en zijn gebouwd met veel gerecyclede materialen.

Bekijk Camping de Paardekreek

Camping Catinaccio Rosengarten in Italië - winnaar ANWB camping van het jaar

Winnaar buitenland: Camping Catinaccio Rosengarten in Italië

Veel sfeervollere accommodaties vindt je in deze regio bijna niet. Je waant je helemaal in de bergen in deze Chalets op camping Catinaccio Rosengarten. Deze vrij nieuwe chalets zijn gebouwd van gerecyclede materialen uit Zuid Tirol.

De in totaal 6 appartementen zijn verder voorzien van alle luxe zoals eigen sanitair, tv en gratis Wifi. Op de camping is een wellness centrum aanwezig met sauna en Turks stoombad. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht over de Dolomieten.

Bekijk Camping Catinaccio Rosengarten

 

Wil je weten hoe het stemmen werkt, en welke campings er nog meer genomineerd waren. Lees hier ons artikel over de genomineerde campings voor ANWB camping van het jaar 2024.

Vind een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen