Wij helpen je zoeken naar dé ideale camping. Zoek uit meer dan 550 campings in de Benelux.
Zoeken Favorieten

Kamperen dichtbij je eigen huis

22-5-2020 | Kirsten Sloots-Riezebos

Na een aantal weken thuis te hebben gezeten met 4 kinderen onder de 7, snakken we naar wat frisse buitenlucht. Behalve mijn eigen achtertuin kom ik tegenwoordig niet veel meer buiten. De meivakantie is geruisloos begonnen en de geboekte camping in Zeeland is vanwege het coronavirus ook al geen optie meer. We kiezen daarom voor een verblijf op een camping maximaal 30 minuten van ons eigen huis. Een heuse staycation!

 

Molecaten park De Leemkule in Hattem

Onze keuze viel op Molecaten park De Leemkule in Hattem

 

Op deze manier verplaatsen wij ons niet door het land en belasten wij de gezondheidszorg in een andere regio niet mocht er onverhoopt iets gebeuren. Ook doen wij onze vakantieboodschappen in onze eigen supermarkt en proppen alles in de auto. Eenmaal op de plaats van bestemming hoeven wij het terrein niet te verlaten. Dat is het plan, nu de uitvoering nog. 

 

Maar is dat nou wel leuk, kamperen zo dichtbij je eigen huis?

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van een camping. En wat nu zo leuk is, is dat je campings bekijkt die je normaal gesproken overslaat. Ze zijn simpelweg te dichtbij huis. En nu blijkt dat er best wat mogelijkheden zijn in een straal van 30 minuten van onze woonplaats. Wij kiezen voor Molecaten park De Leemkule in Hattem. De navigatie geeft een reistijd aan van 26 minuten. Mijn man grapt nog dat we wel ergens moeten stoppen om een broodje te eten. Of op zijn minst moeten kiezen voor de toeristische route? De reis erheen zorgt in ieder geval niet voor stress. Dat is ook weleens fijn!

 

Konijnen op de camping

Het noordoostelijke puntje van de Veluwe.

 

Het is deze keer de eerste keer dat we met z’n zessen op vakantie gaan. Het inpakken lijkt ondanks de geringe afstand wel een militaire operatie. Wel gelijk een goede check of je camping uitrusting nog compleet is. En hé, zijn we wat belangrijks vergeten, of wil onze baby echt niet slapen in een ander bedje dan zijn we zo weer thuis!

 

Onze eerste staycation

Omdat wij met een kleine baby op pad gaan, kiezen we deze keer voor een luxe chalet. De camping beschikt ook over te leuke pipowagens, trekkershutten en autovrije kampeervelden midden in de natuur. 

En zo zitten we ineens tussen de prachtige bomen op het noordoostelijke puntje van de Veluwe. Wat is het hier mooi! We zijn de hele dag buiten en dat doet ons goed. De kids spelen op ons veldje tussen de bomen in de zandbak. Een grotere 'zandbak' ligt net buiten de camping genaamd; de Leemkule. Vanaf dit punt kun je ook verschillende uitgezette wandelroutes lopen en er is een kiosk voor een ijsje of snack. Op elk veldje vind je wel een speeltoestel maar een grote speeltuin is er ook. Pluspunt is dat daar fijne bankjes en picknicktafels staan.

 

Een speeltuintje vlak bij je accommodatie

Als de kinderen zich maar vermaken!

 

We voeren de dieren op de dierenweide en wagen ons aan een spelletje midgetgolf en jeu de boules. Het binnen- en buitenzwembad zien er ook aanlokkelijk uit, maar deze faciliteiten mogen op het moment van schrijven helaas nog niet open.

Mocht je op zoek zijn naar een leuk uitstapje dichtbij de camping dan kan ik je het Nederlands Bakkerijmuseum en ijsboerderij Ijscowd van harte aanbevelen. Beide gevestigd in Hattem en prima op de fiets te bereiken.

 

Geniet momenten dicht bij huis

Na onze vakantie kan ik tot de conclusie komen dat kamperen dichtbij je eigen huis eigenlijk heel fijn is. Het voelt vertrouwd maar toch alsof we er echt helemaal tussenuit zijn geweest. We hebben een mooi stukje natuur dichtbij huis (her)ontdekt. Kijk, kamperen met vier kleine kinderen is gewoon topsport, waar je ook verblijft. Maar het gaat om de kleine momentjes samen. Iedere avond heb ik een wandeling gemaakt met een van mijn kinderen. De jongste viel meteen heerlijk in slaap in de draagzak.

 

Molecaten park De Leemkule in Hattem

Kamperen dichtbij je eigen huis eigenlijk heel fijn

 

Mijn dreumes bleef maar wijzen met zijn wijsvingertje en wees me op dingen die je als volwassene vaak niet meer ziet. Mijn middelste dochter danst tussen de bomen van lichtheid en mijn oudste wordt rustig van de bomen zoals ze zelf zegt. Voor die 'geniet momenten' hoef je geen uren in de auto te zitten.

Inmiddels heb ik nog meer campings op mijn lijstje staan voor een korte break dichtbij huis. Wordt vervolgd dus...

 

Extra: De vakantiewas bleek (helaas voor mij) bij thuiskomst even groot.

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 36 jaar. Mama van 4 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos

Anderen Lazen ook