De afgelopen dagen zagen we heel wat wensen. Ik wens je gezondheid, niet de standaard zin maar zo gemeend. Meer dan ooit wensen we reizen, vakanties en uitjes. We wensen samenzijn met familie en vrienden. We wensen dat de kinderen weer naar school toe gaan. Ik wens bijvoorbeeld files om in te staan. Ik wens je alles waarvan we het zo gewoon vonden maar waarvan afgelopen jaar bleek dat het speciaal was. Ik wens je…

Alle onderwerpen in dit artikel

Dit jaar geen goede voornemens maar wensen en plannen. We schrappen alle traditionele voornemens zoals diëten, stoppen met roken of meer gaan sporten. A la 2021 weet je inmiddels waar het echt om draait. Daarom geven we wensen en maken we plannen. 

Een gebruikte reistas voor je kampeervakantie
Ik wens je een gebruikte reistas ...

Geen blue Mondays of andere dagen dit jaar

Geen deprimerende blue Monday in 2021. Of je nu vindt dat het valt onder je kop in het zand steken of eindelijk verstandig zijn, het mag beide. Want als we er niet aan denken, bestaat het gewoon niet. Daarbij was 2020 bijna een geheel van blue days en zijn we daar wel klaar mee in 2021.  

Wensen en plannen maken

Het nieuwe jaar wordt een jaar waarin we onze wensen laten horen en we plannen maken en uitvoeren. Dus wens ik je vooral veel gebruikte reistassen. Gebruikte inderdaad. De nieuwe die je deze maand online gaat kopen om zodra het mag te gebruiken. Nu inderdaad want tenslotte is januari de maand van de aanbiedingen en blijven wij Nederlanders. Op Social Deal vind je de allerbeste aanbiedingen. Zo hou je natuurlijk ook meteen meer over voor de vakantie zelf. 

Heb je kinderen, betrek ze dan door te vragen wat zij belangrijk vinden in een vakantie en zorg voor een eigen (kleine) reistas. Hierdoor maak je de plannen iets concreter voor ze. Vertel er wel bij dat het nog even duurt, om teleurstelling te voorkomen. Ben je vooral praktisch? Die mooie Zebra tas voor je kleintje kan natuurlijk zowel als vakantietas, logeertas of schooltas dienen. 

Het jaar van relativeren

Het beste voornemen (voor als je er toch één wil maken) is het je zelf niet te moeilijk maken. Ga na zo’n raar jaar het nieuwe jaar vooral relaxed in. Tenslotte heeft het geen zin heeft je alvast over van alles druk te maken als je niet weet wat er allemaal op je af gaat komen. We weten niet vanaf wanneer je weer meer mag, dus stel je flexibel op. Begin ook (nog) niet aan strenge diëten maar kies voor  lekker gezond eten waarbij je best een keer mag zondigen. En pak een goed ritme op, want dat helpt je met alles. Nu de sportscholen nog niet open zijn focus je liever niet op vijf keer per week je afbeulen maar tel je af naar het moment waarop je je favoriete sport weer op kunt pakken. En ga vooral heel veel genieten. 

Vakantieplannen

En dit is wel het allerleukste onderdeel natuurlijk. Vakantieplannen maken. Een paar (of meer) dagen je laptoptas en alleen genieten van waar jij zin in hebt. Maak je vakantieplannen wel een beetje realistisch en maak het liefst vooraf een lijstje met jouw top vijf vakantiebestemmingen. Het maakt daarbij niet uit of het om een weekendje weg, een weekje of langer gaat. Of je in het voorjaar iets wil doen of in de zomervakantie. Door een lijstje te maken kun je makkelijker van de ene naar de andere bestemming schakelen als er toch nog een negatief reisadvies is. Ook flexibel inplannen met de periode is nog wel een goed plan. Dat voorkomt teleurstellingen.  

Wil je liever meerdere plekken bezoeken. Plan dan alvast een route. Kijk ook daarbij hoe je eventueel makkelijk kunt omschakelen.