Wandelend door de oude binnenstad van onze woonplaats Kampen kwam ik per toeval terecht in een van de mooie oude winkelpandjes van de lange winkelstraat. In deze conceptstore kunnen diverse kleine ondernemers een stelling huren om daar hun producten te verkopen. Dit soort winkeltjes zijn vaak leuke kado winkels met unieke producten. Producten waar veel liefde in is gestoken door de makers. Mijn oog viel op een stelling met boeken met sfeervolle coverfoto’s van mijn favoriete vakantieland Frankrijk. Naast deze boeken lagen ook diverse kaarten en geïllustreerde tekeningen van dezelfde ondernemer. Deze serie boeken is gemaakt door 'Frankrijk Puur' en graag stel ik ze even aan je voor. Als klap op de vuurpijl hebben we ook een leuke winactie zodat jij kans maakt op deze prachtige boeken.

Alle onderwerpen in dit artikel

Boeken Puur Frankrijk

Over de makers

De ondernemers achter deze stelling zijn Martijn en Marita van Frankrijk Puur. Wanneer jij een echte Frankrijk liefhebber bent, ken je hun website en blogs misschien al wel. Martijn en Marita zijn echte francofielen. Waar de meeste vakantiegangers kiezen voor de toeristische regio’s van Frankrijk en attracties verkiest dit echtpaar het 'Pure Frankrijk'. Ze laten je kennismaken met de cultuur, dromerige plattelandsdorpjes en de meest prachtige natuurgebieden. De boeken zijn voorzien van sfeervolle foto’s, gemaakt door Martijn en aangevuld met de illustraties van Marita. In 2019 kwam hun eerste boek op de markt; Frankrijk Puur. In 2021 volgde Frankrijk Puur Roadtrips en in 2022 kwam hun derde boek Wandelen in Frankrijk uit.

Frankrijk Puur

Dit eerste boek beschrijft 50 bestemmingen die je eigenlijk niet mag missen. Zowel bekende als onbekende regio’s komen aan bod, Dit bijna 200 pagina tellende boek is naast tips voorzien van prachtige sfeervolle foto’s en illustraties waardoor je gelijk zin krijgt in je volgende trip naar Frankrijk. Het boek is opgedeeld in de 4 seizoenen. Elke regio heeft in bepaalde seizoenen zijn eigen bijzonder charme waardoor je het pure Frankrijk van deze regio's kan ontdekken.

Puur Frankrijk: boeken over al het moois in Frankrijk

Frankrijk Puur roadtrips

Wanneer je meer het rondtrekkende type bent, wellicht met camper of met de motor, is dit boek echt wat voor jou. 50 unieke autotochten worden vergezeld van prachtige foto’s en illustraties uitgebreid beschreven in dit boek. Van een daagse autotochten van 50 kilometer tot complete meerdaagse roadtrips van ruim 600 kilometer. Naast een beschrijving van de route vindt je ook tips in de omgeving en overnachtingsmogelijkheden. De routes zijn zelfs te downloaden op jouw navigatie.

Wandelen in Frankrijk

Te voet kom je vaak op de mooiste plekken, dat vonden Martijn en Marita ook. En daarom schreven zij samen het boek 'Wandelen in Frankrijk'. 50 Regio’s met elk diverse soorten wandelingen voor zowel de geoefende als minder fanatieke wandelaar worden uitgebreid beschreven in dit boek. Daarnaast ook tips in de omgeving, overnachtingsmogelijkheden en leuke wetenswaardigheden in de regio. Als ervaren wandelaars delen de schrijvers ook diverse tips voor een goed voorbereide en veilige wandeling door Frankrijk.

Nieuwe boeken van Puur Frankrijk
Binnenkort wordt deze serie aangevuld met 3 praktische reisgidsen

Nieuwe boeken komen er aan!

Vanaf half april komen er 3 nieuwe boeken uit. Dit zijn wat kleinere reisgidsen gericht op de regio’s Pyreneeën Oost, de Dordogne en Normandië Westkust. In deze reisgidsen vind je diverse fiets- wandel- en autoroutes, bekende en minder bekende bezienswaardigheden en ook markten, evenementen en overnachtingsmogelijkheden. De boeken zijn al te reserveren via de website van Frankrijk Puur en diverse websites.

Meer Frankrijk Puur

In de webshop van Frankrijk Puur zijn naast de bovengenoemde boeken nog een paar andere boeken als e-book te downloaden. Handig voor op je e-reader en dus makkelijk mee te nemen op vakantie. Ook kan je via de shop prachtig getekende kaarten en posters kopen, alles met een hart voor het Franse leven, cultuur en taal.

bezoek de webshop van Frankrijk Puur

Maak kans op een set van 3 boeken Frankrijk Puur
Maak kans op één van de twee setjes boeken t.w.v. 75 euro

Winactie boekenset

In samenwerking met Frankrijk Puur mogen wij 2 sets van 3 boeken weggeven! In zo'n set vind je boeken: Frankrijk Puur, Frankrijk Puur roadtrips en Wandelen in Frankrijk. Een prachtige set voor de échte liefhebber van het authentieke en pure Frankrijk en een aanwinst voor je boekenkast.

Hoe kun je een set (t.w.v. 75 euro) winnen?

Op onze Facebook en Instagram pagina vind je (bovenin de pagina) een post over deze winactie. Plaats in een reactie in deze post jouw beste Frankrijk tip. Denk bijvoorbeeld aan een schitterende regio, een uniek restaurantje, oogverblindende wandelroutes of een onontdekt bergmeer.

Uit alle Frankrijk tips die wij ontvangen kiezen wij 2 winnaars die elk 3 boeken ontvangt. De winnaar voor deze actie wordt vrijdag 29 maart 2024 (goede vrijdag) bekent gemaakt op onze Facebook en Instagram pagina. Heel veel succes!

Deze prijs word je aangeboden door Frankrijk Puur.

bezoek Frankrijk Puur  doe mee met deze winactie

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen