De tijd dat LEGO alleen voor kinderen was is allang voorbij. Dit 'speelgoed' is populairder dan ooit! Ook ik ben dol op de bouwsets van LEGO en trakteer mezelf enkele keren per jaar op een nieuwe set. Zoekend naar mijn volgende aankoop kwam ik een prachtige klassieke Volkswagen T1 camper tegen. Nadat ik deze in mijn favorieten had gezet kwam ik er achter dat er nog veel meer kampeer- en camping gerelateerde bouwsets bestaan. Ben jij benieuwd welke kampeer sets er allemaal te koop zijn? Speciaal voor jou heb ik de leukste LEGO sets voor kampeerders op een rijtje gezet. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Lego camper en caravan online kopen

LEGO Creator 3 in 1 familievakantie met caravan - 31108

Met deze set koop je niet één, maar drie verschillende bouwsets! De basisset is een familie auto met caravan en diverse accessoires zoals een vissende minifiguur en diverse bosdieren. Daarnaast kan je deze set ombouwen naar een camper en een vuurtoren. Hoe leuk is dat? Kun je af en toe wisselen.

bekijk deze set

LEGO Friends strand glamping - 41700

LEGO Friends strand glamping - 41700

Lego Friends is een leuke kleurrijke LEGO serie met veel gezellige sets die veel kinderen zal aanspreken.
De strand glamping set bestaat uit een ingerichte tent met kookgelegenheid en stapelbed. Daarnaast is er zelfs een huis toiletgebouw en kunnen de LEGO figuurtjes gaan suppen of rond het kampvuur gaan zitten.

bekijk deze set

LEGO Expert Volkswagen T1 camper

LEGO Expert Volkswagen T1 camper - 10220

Dit is dé LEGO set waar ik in een oogopslag gelijk verliefd op werd. Jammer genoeg is dit een behoorlijk kostbare set. Ik begrijp wel waarom. Dit is een klassieke volkswagen T1 bus in camper uitvoering. Deze eyecatcher is circa 30 cm lang. De details van deze set zijn geweldig. Zo heeft deze T1 camper gordijntjes en een echt hefdak. Als kampeerder moet je dit kunnen waarderen toch? Iet leuks om voor te sparen ...

bekijk deze set

LEGO Volkswagen camper online kopen

LEGO Icons Volkswagen T2 kampeerbus - 10279

Net iets goedkoper dan de bovenstaande T1 is deze LEGO Icons Volkwagen T2 kampeerbus. Ook deze set zit vol leuke details en accessoires. Denk bijvoorbeeld aan surfplanken en van die leuke retro kampeerstoeltjes. En met de bijgeleverde stickers kan je de camper de uitstraling geven die jij leuk vindt. Geweldig!

bekijk deze set

LEGO Friends Tiny House Kampeerset met Bos, Huisdieren en Speelgoedauto - 41735

LEGO Friends Tiny house kampeerset - 41735

Afgelopen jaar werd deze LEGO Friends Tiny house kampeerset uitgebracht tegen een goede betaalbare prijs. De set bestaat uit een auto die een Tiny house op wielen trekt. De set bevat diverse LEGO minifiguren, dieren en een kampvuursetje. De Tiny house kan opengeklapt worden zodat er ook in het huisje gespeeld kan worden. 

bekijk deze set

LEGO Friends Kampeervakantie - 41726

De LEGO Friends kampeervakantie is weer een leuke voordelige set en daarom goed geschikt als bijvoorbeeld een verjaardagskadootje voor klein LEGO en kampeerfans. De set bestaat uit een simpele auto met caravan. De minifiguurtjes kunnen marshmallows bakken rond het kampvuurtje. Deze set is geschikt voor jongere kinderen vanaf circa 4 jaar.

bekijk deze set

LEGO Strand Campingbus - 31138

LEGO Creator Strand campingbus - 31138

Nog een leuke drie in één set van LEGO Creator. Hiermee krijg je dus extra waar voor je geld. De Strandcamping bus basisset is een campertje met 2 kleine strandhuisjes, surfplanken en palmbomen. Daarnaast kan je de set ombouwen tot een ijswinkel en een strandhuis met meerdere verdiepingen.

bekijk deze set

LEGO City Vakantiecamper - 60283

LEGO City vakantiecamper 60283

Een leuke en goed betaalbare LEGO camper. Deze set bestaat uit een camper, een kookstel en wat stoeltjes en een gezellige kampeergezinnetje met baby in een draagzak. Wij hebben deze set zelf ook en er worden veel kampeeravonturen mee nagespeeld. 

bekijk deze set

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen