Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Als een lammetje dat voor het eerst rondhuppelt in de wei. Zo opgewonden als Anna in Frozen die de hal van het kasteel eindelijk mag omtoveren tot een feestzaal. En weet je waarom? Omdat je op Campingzoeker nu ook een heleboel campings in Frankrijk kunt vinden. En ik kan je alvast verklappen dat er achter de schermen hard wordt gewerkt om uiteindelijk (bijna) álle Franse campings te kunnen tonen. Als heuse Francofiel vind ik dit natuurlijk fantastisch. Want kamperen in Frankrijk is wat ik persoonlijk het allerliefst doe.

Alle onderwerpen in dit artikel
Lekker kanoen als je gaat kamperen in Frankrijk
Als wij kamperen in Frankrijk gaan we graag kanoën

Franse campings zijn magnifique!

Ik hou van Frankrijk. Niet een klein beetje, maar heel erg veel. Zó veel dat ik er soms, of eigenlijk zeer regelmatig, van droom om er ooit te gaan wonen. Voor onze zomervakanties kiezen we dan ook vaak een camping in Frankrijk. Bij de wijdse lavendelvelden die de Provence ‘s zomers zachtpaars doen kleuren. Aan het azuurblauwe water dat aan de Côte d’Azur tegen de rotsen aan klotst. Temidden van de majestueuze kasteelpracht in de Dordogne. Of aan een kabbelend beekje in de Drôme of de Ardèche, waar je zo heerlijk kunt kanoën met een frisse duik onderweg. In welke Franse regio we onze camping uiteindelijk vinden, maakt ons eigenlijk niet eens zo héél veel uit. Frankrijk heeft namelijk overal prachtige plekjes. De grootste voordelen van een Franse camping? De vaak relaxte sfeer, de zeer ruime kampeerplekken en de overweldigende natuur. C’est magnifique!

Wij gingen vroeger al kamperen in Frankrijk
In 1986 met de Paradiso op weg naar een camping in Frankrijk

Liefde voor Frankrijk

Waar deze liefde voor Frankrijk precies vandaan komt, je ne sais pas. Misschien zijn het de vakanties uit mijn jeugd? Vroeger gingen we namelijk ook vaak kamperen in Frankrijk. Mijn ouders hadden een Paradiso, zo’n klapcaravan met van dat oranje tentdoek, en daarmee trokken we dan richting de (in mijn herinnering) leukste campings in Zuid-Frankrijk. Fantastisch. We waren altijd in de buurt van de zee – de hele familie hield namelijk van surfen – en wandelend richting het strand zat ik dan als klein nakomertje op de surfkar om me heen te kijken, wachtend op weer een fijne dag met zon, zee en strand. Wat een mooie herinneringen! Maar misschien komt mijn voorliefde voor Frankrijk ook gewoon door de lessen van mijn bijzondere docent Frans op het vwo. Of misschien is het gewoon de Franse taal. Een taal waarvan ik letterlijk rustig word als ik hem om me heen hoor. Een taal die me laat wegdromen. Een taal die me emotioneel raakt zoals weinig anders dat kan. En als ik dat dan op een Franse camping dagelijks om me heen mag horen…heerlijk!

Vanuit leuke campings in Frankrijk bezoeken wij pittoresk dorpjes
In Frankrijk bezoeken we graag een pittoresk dorpje

Een Franse camping maakt mijn vakantiegevoel compleet

Wanneer we de grens naar Frankrijk over rijden voelt het altijd een beetje alsof ik thuiskom. Vaak begint het in België, waar de Franse taal al op de borden prijkt. Ik word er zó verdomd gelukkig van. Het is een gevoel dat ik eigenlijk niet eens goed onder woorden kan brengen. Zodra de ingeregelde FM-frequentie Franse liedjes begint te spelen en we onze weg over de Autoroute du soleil vervolgen naar een fijne Franse camping gaat m’n hart gewoon sneller kloppen. En als ik dan vanaf die camping dagelijks naar een Frans bakkertje kan wandelen, me door locals kan laten helpen m’n Frans te verbeteren en regelmatig een pittoresk Frans dorpje kan bezoeken en op het terras kan belanden met een vieze kop koffie (omdat ze ‘gewone’ koffie niet kennen en ze hun variant overal een andere naam geven)... dan is mijn vakantiegevoel compleet. 

Frankijk is nu ook te vinden op Campingzoeker
Yes! Nu ook Franse campings op Campingzoeker

Heb je nou altijd het gevoel dat Fransen niet aardig zijn? Maak je altijd het grapje dat “Frankrijk zo’n mooi land is, maar dat het zo jammer is dat er Fransen wonen”? Draai het eens om. Boek eens een camping in Frankrijk en stap komende zomer eens vol vriendelijkheid en enthousiasme (en het liefst met een paar Franse woordjes) op een Fransman af. Wedden dat je er daarna anders over denkt! Succes met boeken!

vind een camping in Frankrijk

Over de auteur:
Ilze ter Heide

Ilze is getrouwd met Wouter, moeder van twee superleuke meiden, verzot op schrijven en gek op kamperen. Met een beetje comfort dan, dat wel. ‘Ik kampeer al van jongs af aan, het is me echt met de paplepel ingegoten. En hoewel ik soms mopper op smerige haringen, beestjes in de tent en haren in doucheputjes, geniet ik als een dolle wanneer ik met m’n gezinnetje op de camping sta. Kan niet wachten tot ons volgende kampeeravontuur!’

Ilze ter Heide