Boerderijcamping de Kloostermuur

Nederland/Limburg/Noorbeek

Kamperen tussen de kloostermuren

Een uniek plekje om te komen kamperen is de heuvel Hoogcruts tussen de dorpjes Slenaken en Noorbeek. Rijd langs de kloostermuur naar de entree van de gelijknamige camping en kies zelf je favoriete kampeerplaats uit.

De grote monumentale boerderij uit 1669 hoog op de heuvel Hoogcruts doet imposant aan net als de naastgelegen kloosterruïne. Hier vind je boerderijcamping de Kloostermuur. Er zijn zo'n 25 niet afgebakende kampeerplaatsen verdeeld over twee velden. Ook camperaars zijn van harte welkom. De sfeer op de camping is zeer relaxt. Zo zijn er geen vaste aankomst- of vertrektijden, als gast kies je zelf je plaats uit en inschrijven kan gerust een dagje wachten! De boerderij van de eigenaren is nog volop in bedrijf. Voor kinderen zijn er op de boerderij volop dingen te zien en te doen! Zo mogen ze meehelpen met het voeren van de dieren, meerijden op de tractor of de pony verzorgen. Buiten de dieren zijn er speeltoestellen, een trampoline en een tafeltennistafel aanwezig. De kinderen zullen zich in ieder geval prima vermaken terwijl jij kunt genieten van het prachtige uitzicht op de velden en koeien.

De camping staat ook vol met fruitbomen waar je gerust van mag plukken. De eigenaresse maakt de lekkerste producten van de geplukte vruchten. Aan zelfgemaakte jam en sappen geen gebrek dus aan de ontbijttafel. Verse broodjes bestel je er net zo gemakkelijk bij, en ook de eieren zijn kakelvers van de boerderij. Het vlees van eigen koeien wordt ook verkocht. Op het kampeerveld vind je een grote BBQ die beschikbaar is voor alle gasten. Het vlees kan er meteen op, wat is het toch genieten hier in Zuid-Limburg!

Het Mergelland wacht erop om ontdekt te worden. Maar ook België ligt om de hoek. Zo wandel je in 5 kilometer naar het Belgische Aubel waar je zondagochtend een bijzondere markt wordt gehouden. Buiten de buurtsupermarkt in het naastgelegen Slenaken zijn er grotere winkels te vinden in Gulpen op zo'n 9 kilometer van de camping. De kans is groot dat je wat langer blijft hangen in het plaatsje Gulpen want het is er gezellig en er is veel te zien! In Gulpen kun je bijvoorbeeld de bierbrouwerij bezoeken of genieten van een frisse duik in het zwemparadijs Mosaqua. Ben je meer een wijnliefhebber bezoek dan een van de vele wijngaarden in het gebied. Bij Vijlen ligt wijngaard St. Martinus. Ook daar worden rondleidingen en proeverijen gehouden en kampeer je in het plukseizoen dan kun je zelf meehelpen met het plukken van de druiven.


Type camping
  • Boerderij camping

Ligging terrein
  • Landelijk

Grootte van de camping
< 75 plaatsen
Adres
hoogcruts 9, 6255 NS, noorbeek
Prijs per nacht Deze prijs is gebaseerd op een kampeerplek in het laagseizoen zonder toeristenbelasting.
Staanplaatsen v.a. € 12,00
Waar vind je Boerderijcamping de Kloostermuur?

Faciliteiten op Boerderijcamping de Kloostermuur


Algemeen
  • Wifi
  • Huisdier vriendelijk
Voorzieningen
  • Stroomaansluiting
Eten & drinken
  • Broodjes service
Accommodaties
  • Kampeerplaatsen
Disclaimer: Wij besteden veel zorg en aandacht aan het up-to-date houden van deze informatie. Echter, zowel faciliteiten als eventuele kosten veranderen regelmatig. Aan dit overzicht kunnen daarom geen rechten worden ontleend.