Campings in Bourgogne-Franche-Comté

Twee streken die zijn samengevoegd vormen sinds 2016, Bourgogne en Franche-Comté'. Deze regio in het oosten van Frankrijk kent een rijke, en vooral boeiende geschiedenis. En heel veel natuur! Naast dat, beroemde wijnen uit de Bourgogne en heerlijke kaasjes uit de Franche-Comté. Hier vind je echte natuur- en charme campings waar je in alle rust kunt genieten van je kampeervakantie. Maar ook gezinnen die op zoek zijn naar wat meer vertier kunnen hier zeker terecht. Bourgogne-Franche-Comté is een regio die je in een dag reizen vanuit Nederland kunt bereiken. Dat maakt deze streek tot een heerlijke locatie voor je volgende kampeervakantie.

ontdek alle campings

 

Kamperen in de regio Bourgogne France-Comté

 

Zoals we hierboven al beschreven vind je deze regio in het oosten van Frankrijk en is hij in een dag te bereiken. Kampeer je in Bourgogne France-Comté, dan kampeer je midden in de natuur. Hier vind je namelijk 'Parc Naturel Regional du Morvan'. Dit is het grootste natuurpark van Frankrijk is het kloppende hart van de streek. 

Hier werd al vroeg gewoond en gewerkt. Dat zie je terug aan de vele kerken, kastelen en kloosters. Kamperen kan ook in de uitlopers van de Alpen. Deze regio ligt immers dichtbij Zwitserland. Naast de uitlopers van de Alpen en in Bourgondië wordt er ook veel gekampeerd in de Jura. Hier vind je mooi gelegen meestal middelgrote campings vlak aan een meer. En denk je eens in; naar de eeuwige sneeuw tijdens je kampeervakantie. Dat is toch top! 

Bourgogne Franche Comté 1

Een streek met een rijke, boeiende geschiedenis. En heel veel natuur!

Bourgogne Franche Comté 2

In Bourgogne-Franche-Comté vind je veel prachtige campings.

We hebben je al een aantal redenen gegeven voor een kampeerverblijf in Bourgogne-France-Comté. Er zijn maar liefst acht departementen om uit te kiezen. Naast dat het grootste deel echt landelijk fris en groengebied is zijn er heel wat aantrekkelijke steden om te bezoeken. Om te beginnen met de hoofdstad; Dijon. Maar ook Beaune en Besançon zijn prachtige middeleeuwse steden. Ontdek waarom Julius Caesar en Karel de Stoute hier zo graag kwamen. En voor diegene die van 'lijstjes' afvinken houdt. Er is hier genoeg werelderfgoed en enkele mooiste dorpen van Frankrijk te bezichtigen. 

campings in Bourgogne France-Comté

Top 10 campings Bourgogne-Franche-Comté

1
1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.28,00
Accomodatie
v.a.54,95
2
1
<75 plaatsen
Adult only
In de bergen
Staanplaats
v.a.25,00
3
Camping Le Petit Montperroux 4
<75 plaatsen
Glamping
Landelijk
Staanplaats
v.a.33,00
Accomodatie
v.a.80,00
4
Capfun Camping Pergola 1
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.31,40
Accomodatie
v.a.85,00
5
Camping La Faz 10
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.22,50
Accomodatie
v.a.44,50
6
Huttopia Camping Etang De Fouche 15
75-250 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.17,00
Accomodatie
v.a.48,00
7
Camping Du Bois Du Reveuge 1
75-250 plaatsen
Familiecamping
Landelijk
Staanplaats
v.a.31,95
Accomodatie
v.a.58,90
8
Camping Le Fayolan 6
>250 plaatsen
Familiecamping
Aan een meer
Staanplaats
v.a.32,00
Accomodatie
v.a.47,65
9
Flower Camping Les 3 Ours 1
<75 plaatsen
Familiecamping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.24,00
Accomodatie
v.a.47,00
10
Camping La Saline 3
<75 plaatsen
Rustige camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.24,00
Accomodatie
v.a.49,00

Highlights Bourgogne- France-Comté

Bourgogne-France-Comté in het kort

Zet koers richting deze prachtige regio in Frankrijk. Nergens anders vind je zoveel culinair erfgoed. De Fransen zijn trots op hun Dijonmosterd, truffels, slakken, worsten en zwarte bessenlikeur uit deze streek. En dan vergeten we nog de gerenommeerde wijnen te benoemen. Deze worden in de meest chique restaurants over de gehele wereld geserveerd. Genoeg om van te genieten!

Om niet helemaal dicht te groeien van het lekkers uit de streek zijn er gelukkig ook genoeg outdoor mogelijkheden. Van bergen met eeuwige sneeuw, hoogvlaktes, een klim naar een waterval of kanoën in een vallei. Ook echt een regio voor buitenmensen dus. 

Bourgogne Franche Comté 7

Bourgogne Franche Comté 9

La Vache qui rit

Je zou bijna zeggen; wie is er niet groot mee geworden? Over de hele wereld wordt dit kaasje dagelijks met smaak gegeten. Er is een museum gemaakt over de lachende koe van het kaasmerk 'La Vache qui rit'. Waar het museum staat werd ook dit kaasje uitgevonden (Lons-le-Saunier).

Boven de voormalige kaasmakerij is het museum gevestigd. Het museum is verrassend interactief en daardoor ook zeer geschikt om met de kinderen heen te gaan. Kinderen kunnen er ook knutselen en spelen. Zeker een aanrader op een misschien minder zonnige dag? 

De Kathedraal van Besançon

Kampeer je in de buurt van Besançon ga dan is het zeker aan te raden deze stad te verkennen. Als je er vooraf over leest zul je merken dat ook deze stad Unesco werelderfgoed omvat. Een prachtige Rooms-Katholieke kerk gebouwd onder Karel de Grote.

Je kunt er bijna niet omheen. Een rustig plekje voor bezinning in deze fraaie stad. Brandt een kaarsje, koop een souvenir en vergeet vooral niet deze prachtige plek op de foto te zetten. 

Bourgogne Franche Comté 9

Bourgogne Franche Comté 11

De zoutziederij van Arc-et-Senans

Nog meer Unesco werelderfgoed in Frankrijk is te vinden bij Arc-et-Senans, vlakbij Besançon. Op het eerste gezicht lijkt het wel een statig paleis met dito tuinen wat je gaat bezichtigen. Toch is dit een 18e -eeuwse zoutfabriek, industrieel erfgoed! Wat een klasse straalt dit uit.

aarom juist hier zout werd geproduceerd kom je daar te weten. De audiotour is ook in het Nederlands verkrijgbaar. Hier leer je ook alles over de geschiedenis van zout. Je bent het gehele jaar door van harte welkom om dit meesterwerk te komen bewonderen.