Naturistencampings in Nederland. Je moet ze maar net weten te vinden! Campingzoeker heeft alvast wat voorwerk voor je verricht en op populaire bestemmingen in Nederland meerdere leuke naturistencampings gevonden. Zodoende hebben we een mooie top 15 samengesteld met de (volgens ons) mooiste naturistencampings in Nederland. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Deze top 15 is een mooie mix geworden van naturistencampings aan zee, naturistencampings bij de boer, naturistencampings met veel faciliteiten of juist lekker back to basic. Ben jij op zoek naar een leuke naturistencamping voor het komende seizoen? Bekijk alle campings via de onderstaande knop of lees snel verder en ontdek onze top 15 hieronder. 

alle naturistencampings in Nederland

Blootgewoon genieten op Naturistencamping Flevo Natuur

1. Naturistencamping Flevo Natuur in Zeewolde 

Flevo Natuur is de grootste en misschien wel de bekendste naturistencamping die Nederland rijk is. De faciliteiten zijn zo talrijk dat je het park eigenlijk niet af hoeft. Of je nu sportief bezig wilt zijn door bijvoorbeeld te kanoën of liever een massage boekt er is vanalles mogelijk. 

De camping beschikt over diverse binnen- en buitenzwembaden en sauna's welke gratis te gebruiken zijn voor campinggasten. Geniet van een heerlijke opgieting en neem daarna een verkoelende duik bij het strandje. Er is diverse horeca op de camping en wil je zelf koken dan heeft de supermarkt een uitgebreid assortiment.

Beschik je niet over een eigen kampeermiddel maar wil je weleens kennismaken met Flevo natuur en/ of een naturistencamping? Er zijn chalets, bungalows en villa's te huur en het park is het gehele jaar door geopend. Ook zijn er activiteiten die passen bij het seizoen zoals een sinterklaasfeest en winterfair in de winterperiode.

ontdek Naturistencamping Flevo Natuur

Voel je vrij op Camping Natupark het Verlaat 

2. Camping Natupark het Verlaat in Valthermond 

Op naar Drenthe om te gaan genieten van natuur en stilte gecombineerd met de gezelligheid van een camping. Of je nu langskomt voor een dagbezoek, een weekendje weg of zelfs een heel seizoen; voel je welkom op camping Natupark het Verlaat. De camping beschikt over diverse sportfaciliteiten en speelvoorzieningen voor de kinderen. Zwemmen kan in de natuurplas achter op het terrein. Hier kun je ook heerlijk relaxen aan het zandstrand of op een van de ligbedjes. In het zomerseizoen zijn er zelfs massages te boeken! 

De 130 ruime kampeerplaatsen op deze naturistencamping zijn veelal van elkaar gescheiden door groene hegjes, lekker veel privacy dus! Wil je elkaar ontmoeten dan kan dat in de kantine met fijn terras aan het water of in de houtgestookte sauna. Ben je niet in het bezit van een eigen kampeermiddel maar wil je wel komen genieten op deze camping? Boek dan de stacaravan, de safaritent of de Zweedse houthakkershut. Die laatste is zelfs per nacht te huur.

Natupark Het Verlaat ligt middenin het Drentse dorp Valthermond. Een typisch langgerekt veenkolonie dorp met diverse winkeltjes, ateliers en restaurantjes. 

ontdek Camping Natupark het Verlaat

Een landelijk gelegen naturistenterrein voor rustzoekers

3. Camping het Reterink in Lettele

Deze autovrije minicamping verdient ook terecht een plekje in de top 15 leuke naturistencampings in Nederland. Bijzonder aan deze camping is dat er een luxe indoor sauna bij gevestigd is. Tegen betaling kun je gebruik maken van de sauna met zwembad, fitnessruimte en fijne rustruimte. Voor 2023 staat de aanleg van een stoomcabine op de planning.

Op het kampeerveld achter de boerderij heb je genoeg ruimte en privacy op je heen. Geniet van het zonnetje of neem deel aan een van de activiteiten die organiseert worden. Zoals een Italiaanse avond met verse pizza's bakken, een wijnproeverij of een workshop bierbrouwen.

Je kampeert in het mooie Overijssel met Hanzestad Deventer om de hoek. Bezoek het speelgoedmuseum, museum de Waag of strijk neer op een van de vele terrasjes op de Brink. 

ontdek Camping het Reterink

Kleine boerencamping met zwembad

4. Naturistencamping Achter ut huus in Beers

Deze camping staat in de top 15 van leukste naturistencampings in Nederland omdat ze uitermate geschikt is voor kampeerders die kennis willen maken van het naturisme. Zo zijn er alleen maar toeristische kampeerplaatsen en heerst er een ongedwongen sfeer. Een lidmaatschap van het NFN geeft wel korting maar is niet verplicht. Voor de kinderen is er onder andere een heuse speelcaravan.

Favoriet bij jong en oud is het kleine openluchtzwembad wat heerlijke verkoeling geeft op warme dagen. Op koudere dagen geeft de aanwezige sauna juist weer die warmte die je nodig hebt. Je kunt je ook terugtrekken in de gemeenschappelijke ruimte waar de houtkachel brandt en er verschillende spellen te vinden zijn. Leuk om met het hele gezin te doen is het grote schaak- en dampspel op de camping, een potje jeu de boules spelen of midgetgolfen!

Geniet van al het lekkers dat de eigenaresse weet te maken uit de groente- en fruittuin op de camping. De soepen, jammen en limonades zijn overheerlijk. Op slechts 250 meter van de camping liggen de uitgestrekte Kraaijenbergse Plassen waar alle vormen van watersport mogelijk zijn. 

ontdek Naturistencamping Achter ut huus

Het relaxte vrije gevoel ervaren

5. Naturistencamping Dwingelderhof in Dwingeloo

Een kleinschalige camping (25 plaatsen) met een no nonsens sfeer en vooral een warm onthaal en een paar dagen niets moeten. Het is genieten in of bij het openluchtzwembad of bij minder weer in een van de sauna's. Men ontmoet elkaar in de avond op het gezellige terras onder de bomen waar de vuurplaats kan worden aangemaakt.

Ben je nog niet bekend met het naturisme of vind je de regeltjes te streng die de meeste naturistencampings hanteren dan is dit zeker een camping voor jou. Je hebt geen NFN pas nodig en de toegang (of voor een dagbezoek) is laagdrempelig. Er zijn kampeerplekken met privé sanitair dus die letterlijke drempel hoef je ook niet over.

Behalve zwemmen in het zwembad vind je ook op 10 minuten fietsafstand recreatieplas het blauwe meer. Met een fijn zandstrand, toiletten en een kiosk. Camping Dwingelderhof ligt op 3 kilometer afstand van Nationaal park Dwingelderveld. Een prachtig Drents oergebied om uren te wandelen of te fietsen. Ook het authentieke brinkdorp Dwingeloo ligt vlakbij. Vergaap je aan de meest mooie boerderijen en streek neer op een van de vele terrasse

ontdek Naturistencamping Dwingelderhof

Naturistisch recreatiepark

6. Naturistencamping Elsendorp in Elsendorp 

In natuurgebied de Brabantse Peel ben je het gehele jaar door van harte welkom op naturistencamping Elsendorp. In het hoogseizoen en tijdens bepaalde feestdagen houdt een actief recreatieteam de kinderen bezig. In het laagseizoen en de winterperiode worden er volop activiteiten voor senioren georganiseerd. Wil je eerst een dagje komen kijken of naakt kamperen en/of camping Elsendorp bij je past? Dat kan! Op deze camping is ook dagbezoek mogelijk.

Absoluut pareltje van de camping is de zwemvijver. Je mag hier zwemmen, bootje varen of gewoonweg relaxen op het zandstrand. Komen de weerstemperaturen boven de 18 graden uit dan wordt er verwacht dat elke gast naakt recreëert. Naast de zwemvijver kun je ook zwemmen in het overdekte zwembad. Ook zijn er tal van Welness faciliteiten op de camping. Ook horeca en een winkel zijn aanwezig.

Op deze camping zijn zoveel sportvelden, zwemfaciliteiten en speeltuintjes dat je bijna zou vergeten dat de omgeving ook zeer de moeite waard is. Ontdek de mooie natuur rondom het campingterrein of bezoek stadjes als Grave of Ravenstein. 

ontdek Naturistencamping Elsendorp

Naturistencamping de Peelrand waar het leven goed is

7. Naturistencamping de Peelrand in Zeeland (provincie Brabant)

Het fijne aan deze naturistencamping is dat deze ook faciliteiten heeft voor de wat oudere jeugd. Zij kunnen hun tentje opzetten in het jeugdbos (vanaf 15 jaar). Zo zijn ze samen met leeftijdsgenoten maar kun je toch een oogje in het zeil houden. Ook is er een jeugdhonk om een muziekje te luisteren, te gamen of te Netflixen. En de wifi verbinding is ook uitstekend op deze camping!

Favoriet bij jong en oud is het overdekte zwembad met kinderbad en de saunafaciliteiten. Om te kunnen kamperen op de Peelrand dien je lid te zijn van het INF of het NFN.

De camping bevindt zich in het natuurgebied 'de Maashorst', het Oergebied van Brabant waar de natuur de baas is. Trek stevige wandelschoenen aan en neem een verrekijker mee om dit gebied te ontdekken. 

ontdek Naturistencamping de Peelrand

Fijne naturistencamping in Zeeuws-Vlaanderen

8. Naturistencamping Het Zwarte Gat in Groede

Vernoemd naar de naastgelegen Kreek 'Het Zwarte Gat' kun je hier in Zeeuws-Vlaanderen in alle rust en privacy genieten op deze naturistencamping. Op slechts 1,5 kilometer vanaf de camping ligt een naturistenstrand aan de uitgestrekte Noordzeekust.

Het Zwarte gat is een minicamping met 25 kampeerplaatsen en een apart tentenveld achter een akkerbouwbedrijf. In het hoogseizoen zijn er trouwens geregeld mogelijkheden om eens mee te kijken op het bedrijf. De camping is autovrij voor optimale rust en privacy. Daarnaast is er gratis wifi aanwezig, een jeu de boules baan, een sauna en een overdekte vuurplaats. Op deze camping is een lidmaatschap of donateurschap van het NFN of buitenlandse zustervereniging verplicht.

Direct tegenover de camping ligt Groede Podium. Een voormalig bunkerdorp waarvan regelmatig excursies worden georganiseerd. Ook zijn er diverse speelmogelijkheden voor de kinderen en is er een kleine kinderboerderij. Op 2 kilometer afstand van de camping ligt het mooie dorpje Groede. Je vindt er een bakker, supermarkt, fietsverhuur en rond het gezellige marktplein diverse horeca. 

ontdek Naturistencamping Het Zwarte Gat

Naturisten camping: een oase van rust en vriendelijkheid

9. Boomgaardcamping Hermitage in Oostkapelle 

Deze mini-naturistencamping is gelegen op een toplocatie namelijk tussen de badplaatsen Oostkapelle en Domburg en vlakbij bos en strand. Vroeg reserveren is aan te raden want er zijn slechts 11 kampeerplaatsen. Op deze rustige naturistencamping gelegen tussen de boomgaarden heerst een ongedwongen sfeer. Fijn als je bijvoorbeeld voor de eerste keer een naturistencamping gaat bezoeken.

Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een speeltuin, watertafel, trampoline en tafeltennistafel. Iedere zondag is er gelegenheid tot samen koffiedrinken op het terras om je mede kampeerders beter te leren kennen. Ook is er woensdagavond een gemeenschappelijke barbecue gevolgd door een kampvuur.

Te voet ben je binnen 10 minuten aan de uitgestrekte Noordzeekust. Ben je op zoek naar een naaktstrand dan is deze te vinden net buiten Oostkapelle en achter de golfbaan van Domburg.

ontdek Boomgaardcamping Hermitage

Gastvrije camping met zwembad en sauna

10. Camping de Kikker in Hall 

Ben je een natuurliefhebber en ga je graag naar een naturistencamping dan zit je op camping de Kikker helemaal goed! Op korte afstand vind je De Hoge Veluwe, De IJsselvallei en de prachtige natuur van de Posbank. Allemaal goed voor uren wandel en fietsplezier.

In een ongedwongen sfeer zonder al te veel regeltjes geniet iedereen van een rustige kampeervakantie op deze kleinschalige naturistencamping. Jong en oud vertoeft graag bij het openluchtzwembad op het middenveld van de camping. Voor gezinnen met kinderen is er een speciaal veld met speeltoestellen. In de kantine kun je terecht voor verse broodjes, een ijsje of een drankje. Op zaterdagavond is hier livemuziek, een dj of een open podium.

Met de gratis wifi op camping de Kikker kun je gemakkelijk checken wat er in de omgeving allemaal te doen is. Ga de natuur in of bezoek een historische stad als Deventer of Zutphen.

ontdek Camping de Kikker

Naturisten Camping met natuurvijver om te zwemmen, vissen of kanoën

11. Naturistencamping Bargerhoek in Nieuw-Amsterdam 

Voel je welkom op dit mooie groen beboste kampeerterrein in Nieuw-Amsterdam. Dagrecreatie is mogelijk en je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. Centraal op de camping ligt een zwemvijver, waar je niet alleen kunt zwemmen maar ook surfen, kanoën en vissen.

Deze camping beschikt over het prettig bloot keurmerk wat des te meer aangeeft dat iedereen zich er om zijn gemak mag voelen. Een dagje op de camping is zo gevuld want er zijn tal van sportieve mogelijkheden. Naast de zwemvijver kun je ook gaan boogschieten, jeu de boules spelen, tafeltennissen of spelen in de speeltuin. Ook is er een sauna aanwezig en diverse buitendouches.

Je bevind je in Drenthe wat bekend staat om zijn hunebedden, schaapskooien en heidevelden. Op loopafstand van de camping bevindt zich ook een Centerparcs bungalowpark. Hier kun je terecht voor een ruim gesorteerde supermarkt maar je vindt er ook diverse winkeltjes en restaurants.

ontdek camping Bargerhoek

Prachtige duincamping met apart naturistenterrein

12. Camping Loodsmansduin op Texel

Op het mooie Waddeneiland Texel hebben we ook een naturistenterrein voor je gevonden. Op een afgeschermd gedeelte van deze mooie duincamping kun je naakt recreëren. Dit veld heeft een eigen toiletgebouw welke voorzien is van infraroodsauna en sauna.

Je kunt (gekleed) gebruik maken van de andere faciliteiten die deze camping rijk is. De faciliteiten zoals het buitenzwembad, de speeltuin, het restaurant en de snackbar zijn allemaal gevestigd rondom het centrale plein. Een lidmaatschap van het NFN is niet nodig om te kamperen op het naturistengedeelte van camping Loodsmansduin.

Camping Loodsmansduin ligt op een rustig gedeelte van Texel dichtbij het dorp Den Hoorn. Je ziet van ver het markante kerkje al liggen. Het dorp kent vele kunstenaars en schilderachtige knusse straatjes. Op de fiets ben je binnen 10 minuten op het strand. Bij Den Hoorn vind je een naaktstrand. Het tweede naaktstrand van Texel ligt bij de Cocksdorp.

ontdek Camping Loodsmansduin

In Zuid-Limburg waan je je in het buitenland 

13. Naturistencamping Atlanta in Geleen 

Zoek je een naturistencamping in Zuid-Limburg dan kom je al gauw uit bij Atlanta. Een van de weinige mooie groene naturistencamping in de regio met overigens prima faciliteiten. Heb je altijd al een willen leren handboogschieten dan kan dat op deze camping. Onder deskundige begeleiding wordt je wijs gemaakt in de fijne kneepjes van het handboogschieten. Het kleine openluchtbad ligt er ook uitnodigend bij evenals de sauna, luxe toch?

De camping heeft zowel toeristische als vaste kampeerplaatsen. De behulpzame beheerders zullen je met open armen (en een kopje koffie) ontvangen. Een lidmaatschap op het NFN of de eigen Atlanta naturistenvereniging is wel een vereiste om te mogen kamperen op deze camping. Kinderen zijn van harte welkom, voor hen is er een speeltuin.

De camping bevindt zich op het smalste stukje van Nederland met buurlanden Duitsland en België echt om de hoek. Een uitstapje over de grens is dan ook gemakkelijk gemaakt. Het heuvellandschap in Zuid-Limburg is bijzonder en uniek voor Nederland. 

ontdek Naturistencamping Atlanta

Naturistencamping net buiten Delft

14. Camping de Abtswoudse Hoeve in Delft 

Camping de Abtswoudse Hoeve ligt net buiten Delft in de randstad. Een met de natuur en lekker rustig terwijl je ook de drukte van een stad kunt opzoeken.

Neem een verfrissende duik in de zwemvijver of relax bij het strandje. Gooi een balletje op de jeu de boules baan of leen een boek uit de bibliotheek. Je dagen op de camping zijn zo gevuld! Voor de kinderen is er een speeltuin en jeugdhonk aanwezig.

Deze camping is ideaal voor een citytrip. Bezoek vanaf de camping steden als Den Haag, Delft of Rotterdam. Het uitgestrekte Noordzeestrand is per fiets te bereiken. Na een dagje uit kun je op het terras van de camping plaatsnemen voor een hapje en een drankje. 

ontdek de Abtswoudse Hoeve

Een kleine, knusse gezellige boerencamping

15. Naturistencamping De Groote Keijns in Schagerbrug

Gelegen in de kop van Noord-Holland is dit de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te gaan verkennen. Camping de Groote Keijns ligt heel landelijk maar toch ook vlakbij zee. In de pinkestal, waar vroeger de jonge koeien stonden, is een multifunctionele ruimte gemaakt. Op koude dagen is het hier goed toeven bij de brandende houtkachel.

Om te mogen kamperen op deze camping ben je lid van hun eigen naturistenvereniging of van het NFN. Ook gezinnen met kinderen zijn van harte welkom op deze camping in Noord-Holland. Behalve de speeltoestellen en het zwembadje in de zomermaanden is er in de omgeving ook voor hen veel leuks te beleven.

Naturistenstranden zijn te vinden bij de badplaats Callantsoog of bij Den Helder. Bezoek je graag een museum dan hebben we nog wat leuke tips voor je: het Nationaal reddingsmuseum en marinemuseum in Den Helder. Ook bezoek museum Fort Kijkduin in Huisduinen.

ontdek De Groote Keijns

 

Naturistencamping Flevo Natuur
Geniet van de vrijheid op een Naturistencamping (foto: Naturistencamping Flevo Natuur)

 

Wat kun je verwachten op een naturistencamping?

Op een naturistencamping is het toegestaan op naakt te recreëren. Sterker nog het is de bedoeling dat iedereen in zijn blootje loopt. Mits de weersomstandigheden en je persoonlijke omstandigheden het toelaten natuurlijk. Soms zijn er specifieke instructies die per camping kunnen verschillen zoals dat je in het restaurant gekleed gaat of een minimumleeftijd voor kampeerders. Het is goed om je vooraf hierover te informeren. Soms is een vereiste dat je als campinggast lid bent van een naturistenvereniging zoals het NFN. Als die informatie bij ons bekend is zullen wij dat vermeld in de camping beschrijving. Op naturistencamping vind je een gelijkgestemde sfeer en gaat men met respect om met de natuur en je medekampeerders. De sfeer is dan ook niet seksueel geladen.

Wij van Campingzoeker begrijpen als geen ander dat je iedere keer weer net iets anders zoekt wat betreft campings en kamperen. Wij hopen dan ook dat we je met deze top 15 aan leuke naturistencampings weer de nodige inspiratie hebben gegeven. Zit de perfecte kampeerbestemming er nu net nog niet tussen kijk dan gerust eens verder op Campingzoeker voor nog meer naturistencampings in Nederland, België en Luxemburg. De leukste campings vind je op Campingzoeker! 

ontdek alle campings in Nedeland

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos