Normandië is een prachtige regio in het noorden van Frankrijk. Het staat bekend om zijn mooie stranden, historische bezienswaardigheden en pittoreske landschappen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke zomer, dan is Normandië de perfecte bestemming. In dit artikel nemen we je mee naar de 3 mooiste gebieden van Normandië en vertellen we wat je er allemaal kunt doen.

Alle onderwerpen in dit artikel
Deuvilee aan de Franse kust
Vergeet niet Deauville een bezoekje te brengen.

1. De Côte Fleurie

De Côte Fleurie is een prachtige kustlijn in Normandië. Het strekt zich uit van Honfleur tot aan Cabourg en staat bekend om zijn mooie stranden, charmante badplaatsen en indrukwekkende villa's. Als je hier bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Deauville. Dit is een van de bekendste badplaatsen van Normandië en heeft een prachtig strand, een casino en een racebaan. Je kunt er ook heerlijk winkelen in de chique boetieks en genieten van een drankje op een van de vele terrassen.

Een andere leuke activiteit in de Côte Fleurie is het maken van een wandeling over de Promenade des Planches in Trouville. Dit is een houten wandelpad langs het strand met 365 kleurrijke parasols. Het is een prachtige plek om te genieten van het uitzicht op zee en te ontspannen in de zon.

De Mont-Saint-Michel
Geniet van het prachtige uitzicht vanaf dit middeleeuwse kasteel.

2. De Mont-Saint-Michel

De Mont-Saint-Michel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Normandië. Het is een eilandje voor de kust van Normandië met een middeleeuws klooster en een kasteel op de top. Als je hier bent, moet je zeker een rondleiding maken door het klooster en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving. Hier in de buurt kun je ook verblijven op een prachtige camping in Normandie. Een andere leuke activiteit in de Mont-Saint-Michel is het maken van een wandeling rond het eiland. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de omgeving. Als je geluk hebt, kun je hier ook zeehonden spotten.

Pays d'Auge
Een andere leuke activiteit is het maken van een fietstocht door de heuvels.

3. De Pays d'Auge

De Pays d'Auge is een prachtig gebied in Normandië met glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en boomgaarden. Het staat bekend om zijn heerlijke cider, kaas en Calvados. Als je hier bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het dorpje Beuvron-en-Auge. Dit is een van de mooiste dorpen van Normandië en heeft een charmante sfeer met vakwerkhuizen en bloemrijke straatjes.

Een andere leuke activiteit in de Pays d'Auge is het maken van een fietstocht door de heuvels. Je kunt hier genieten van het prachtige landschap en onderweg stoppen bij een ciderboerderij of kaasmakerij. Als je van wandelen houdt, kun je hier ook mooie wandelingen maken door de bossen en langs de rivieren.

vind een leuke camping

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver