De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1100 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Wanneer ik op zoek ga naar een kampeerbestemming, zoek ik altijd naar campings met een zwembad. Zowel mijn kinderen als ik zijn echt dol op zwemmen. En heeft een camping een overdekt bad, dan heeft het voor mij meteen een streepje voor. Wij kamperen ook veel buiten het seizoen en met een overdekt bad kun je ook op minder mooie dagen een duik nemen.

Alle onderwerpen in dit artikel

Nu zijn er in de Benelux tal van campings te vinden met een prachtig zwembad. Met name in Nederland zijn we wel echt verwend als het gaat om zwembaden. Ben jij net als ik gek op zwemmen en ben je op zoek naar de 'crème de la crème'? Dan heb ik speciaal voor jou een lijstje gemaakt met 10 té gekke zwembaden. Zwembaden die groot, mooi aangelegd en zeer compleet zijn. Kortom, baden waar jij en je kinderen hun hart op kunnen halen!

zoek een campings met zwembad

Zwembad Beerze Bulten

1. Vakantiepark Beerze Bulten (Overijssel)

Vakantiepark Beerze Bulten is een prachtige 5-sterren camping. Het is niet voor niets dat deze camping jaar na jaar wordt genomineerd als camping van het jaar. Camping Beerze Bulten is een thema camping dat prachtig is aangekleed. Niets is aan het toeval overgelaten. Dit geldt natuurlijk ook voor het zwembad. Beerze Bulten heeft een prachtig binnen- en buitenbad en op de camping vind je ook het zogenaamde Giga konijnenveld. Hier vind je water, zand en speeltoestellen waar je kinderen helemaal los kunnen gaan!

Het binnen zwemparadijs heeft een moderne uitstraling. Voor de kleintjes vind je er veel leuke sproeiers, bedriegertjes, waterpistolen en tuimelaars. Ook zijn er twee leuke glijbanen aanwezig die met leuke lichteffecten nét even een beetje extra geven.

ontdek de Beerze Bulten

Camping Iris Birtkelt in Luxemburg

2. Birkelt Village (Luxemburg)

Ik ben hier enkele jaren geleden geweest en toen had Birkelt Village alleen het zwembad met de iconische koepel. Een koepel die met mooi weer open kan zodat je lekker kan genieten van het zonnetje. Toen was het al een 'prima bad'.

Sinds 2019 hebben ze hier een zonneweide en een prachtig buitenbad bij aangebouwd. Dit nieuwe bad heeft een oppervlak van maar liefs 550 m2 en ook dit bad is aangenaam verwarmd. Leuk extraatje is dat dit complete bad is voorzien van een antislipvloer. Je kunt je kleintjes en dus met een gerust hart rond laten rennen! 

ontdek Birkelt Village

Zwembad Port Zélande

3. Camping Center Parcs Port Zélande (Zuid-Holland)

Kampeer jij op Camping Port Zélande, dan mag je gratis gebruik maken van het zwembad van Center Parcs. Zwembaden van Center Parcs zijn over het algemeen erg leuk en mooi mooi aangekleed. Dat geldt ook voor het zwembad van Port Zélande. 

Het Aqua Mundo ziet er lekker tropisch uit en je vind je een spannende stroomversnellingen, leuke glijbanen (Turbo Tunnel) en een Water Playhouse.

ontdek Port Zélande 

Camping de Bongerd.

4. Vakantiepark Capfun de Bongerd (Noord-Holland)

Vakantiepark Capfun de Bongerd is een écht speelparadijs voor kinderen. Op deze camping vind je een zwem-speelvijver, een waterpark en meerdere té gekke speeltuinen. Alles is prachtig aangekleed. Met name de zogenaamde 'Holle Bolle Boom' die je vind in het peuterbad. Dit peuterbad is voorzien van prachtige sfeerverlichting, leuke decoratie, mooie baden en leuke glijbanen.

Ook vind je op deze camping een zwem- en speelvijver, het spetter- en spatbad, het roetsj-bad en een fonteinplein. Hier vind je voor iedere leeftijd een leuk bad, zowel overdekt als in de buitenlucht. Hou jij (en je kinderen) van zwemmen, dan is dit een dikke aanrader.

ontdek Vakantiepark Capfun de Bongerd

Camping de Paal zwembad

5. Camping de Paal (Brabant)

Ook Camping de Paal behoorde tot de genomineerd voor de titel 'ANWB Camping van het jaar'. Wanneer je in aanmerking komt voor deze titel weet je eigenlijk al dat de camping in kwestie een prachtig zwembad heeft. Camping de Paal is hierin geen uitzondering.

De camping heeft zowel een binnen- als buitenbad en ze doen niet voor elkaar onder. Het binnenbad is een subtropisch zwemparadijs en dus is het met 25 graden aangenaam warm binnen. De bodem van de zogenaamde 'lagune' is voorzien van een zachte (val dempende) bodem waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen zich bezeren. 

Er is veel te beleven op het gebied van zwemmen. Een waterspeeltuin, leuke glijbanen, peuterbaden, watershooters, kruipen door een grot, klimmen en klauteren over de vele speeltoestellen en wat misschien nog wel het allerleukste is, de buikschuifbaan!

ontdek Camping de Paal

Zwembad camping de Kleine Wolf

6. Camping de Kleine Wolf (Overijssel)

Camping de Kleine Wolf heeft een verwarmd binnenbad. Daarnaast heeft deze winnaar van de ANWB Camping van het jaar 2022 ook een prachtig buitenbad waar aan alles is gedacht. In het binnenbad vind je een kinderbad met speelattributen en twee glijbaantjes. Ben je al wat ouder, dan kun je je vermaken in een groot en dieper bad. Hier vind je een glijbaan, stroomversnelling en een bubbelbad.

Buiten vind je een heerlijke zonneweide, uitdagende glijbanen en verschillende baden. Kortom, plezier voor het hele gezin!

ontdek Camping de Kleine Wolf

Zwembad Camping de Belten

7. Familiecamping de Belten (Overijssel)

Dit zwembad heb ik uitgekozen omdat ik het er gewoon heel erg leuk uit vind zien. Met name het peuterbad (zie foto hierboven). Je kunt je in dit zwembad vermaken in de stroomversnelling of lanceer jezelf van de 26 meter lange glijbaan. Hou je meer van ontspanning? Dan kun je een plekje vinden in de het lange bruisbad of met een goed boek genieten van de zon in één van de comfortabele ligstoelen die je rondom het bad kunt vinden.

ontdek Camping de Belten

Zwembad camping Goolderheide

8. Familiepark Goolderheide (Limburg BE)

In het Belgische Bocholt vind je Familiepark Goolderheide. Deze 5-sterrencamping heeft helaas geen overdekt zwembad maar het buitenbad biedt genoeg uitdaging! Zo heeft dit bad een wildwaterglijbaan en een heuse klimmuur onder een waterval. Natuurlijk mag ook de lange glijbaan niet ontbreken en kun je baantjes trekken in het grote bad. 

Voor de kleintjes is er een peuterbad aanwezig met verschillende leuke speeltoestellen en kleine glijbanen.

ontdek Familiepark Goolderheide

Zwembad camping de fruithof

9. Camping de Fruithof (Drenthe)

Op camping de Fruithof vind je een overdekt en een openlucht zwembad. Of anders gezegd, dit zwembad heeft een dak dat op mooie dagen open kan. Baantje trekken of lekker glijden van de 45 meter lange waterglijbaan. Uiteraard is ook op Camping de Fruithof een waterspeeltuin en een peuterbad aanwezig voor de kleine kinderen.

ontdek Camping de Fruithof

Zwembad camping de leistert

10. Camping de Leistert (Limburg)

Topcamping de Leistert heeft een subtropisch zwemparadijs. Hier kun je los gaan op de glijbanen, dobberen in één van de verschillende bubbelbaden of je mee laten voeren met de stroming van de stroomversnelling. Zwem je liever in de open lucht, dan heb je de keuze uit een verwarmd buiten (golfslag) bad of een zwemvijver met strand. 

Ook in het buitenbad vind je uitdagende glijbanen en kunnen ook kleine kinderen zich hier prima vermaken. Zo is er zelfs voor de allerkleinste een kinderbadje aanwezig. 

Op het strand kun je zwemmen, met zand spelen of los gaan in de zogenaamde 'waterspeelzone'. Dit omheind parkgedeelte is erg leuk voor de kleine avonturiers. Zo vind je hier een waterspeeltuin, een roeivijver en nog veel meer.

ontdek Camping de Leistert

Camping met een mooi zwembad

Campings met een mooi zwembad

Zoals je ziet zijn er alleen in de Benelux als tal van leuke campings te vinden met een schitterend zwembad. Vind jij een goed zwembad op een camping net zo belangrijk als mij, dan hoop ik dat je wat aan dit lijstje hebt. Zo niet, dan kun je op Campingzoeker lekker verder zoeken naar een camping die helemaal aansluit bij jouw wensen. 

alle campings met een zwembad

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen