De voorpret begint op Campingzoeker: kies uit meer dan 1000 campings in de Benelux.
logo campingzoeker groot Campings Favorieten

Campings in de benelux

Dit seizoen lekker kamperen op een mooie camping die helemaal bij jou past? Maar dan wel een beetje dicht bij huis? Een camping met leuke activiteiten voor de kinderen? Een mooi zwembad en animatie? Op Campingzoeker ontdek je de beste campings in de Benelux. Je vindt hier de mooiste back-to-basic campings, de gezelligste familiecampings en de meest luxe glampings. Aan zee, landelijk of in de bergen? Je selecteert eenvoudig wat voor jou en je gezin belangrijk is wij tonen je alle campings die voldoen aan je eisen. Boeken doe je voordelig bij de camping zelf.

alle campings in de Benelux

Kamperen in
de Benelux

Niet altijd is wat je van ver haalt lekker. Kamperen kun je prima in de Benelux. In Nederland, België en Luxemburg vind je honderden campings die voor elk wat wils te bieden hebben. Campingzoeker zorgt ervoor dat je snel, makkelijk en gericht vindt wat je zoekt. Het team achter Campingzoeker bestaat uit ervaren kampeerders met een jong gezin. We hoeven niet altijd per se ver weg. Sterker nog, we komen graag op de uitstekende campings in Nederland, België of Luxemburg.

Kamperen in de Benelux-landen is populair onder jonge gezinnen. Logisch ook: je hoeft er niet ver voor te rijden en je kunt last-minute besluiten of je gaat. Bijvoorbeeld als je het van het weer laat afhangen of je dicht bij huis wilt kamperen. Veel voorbereiding hoeft het tenslotte niet te vergen. Dat gezegd hebbende: de populairdere campings staan dan natuurlijk wel vol, want je bent echt niet de enige die in de Benelux op de camping wil staan. Behalve jonge gezinnen tref je hier ook ouderen, die meestal ook geen zin hebben om lang in de auto te zitten voor een camping.

Je hoeft niet ver te reizen voor prachtige camping

Je hoeft niet ver te reizen voor prachtige camping

In Nederland, België en Luxemburg heb je heel veel keuze

In Nederland, België en Luxemburg heb je heel veel keuze

Zoek je het in de ‘ruige’ Ardennen of in de Bourgondische steden van België? Ga je voor de mooie natuur en de bijzondere stadjes in het Groothertogdom? Of ga je nieuwe plekken in Nederland ontdekken? Er zijn geweldige mogelijkheden die we je op Campingzoeker overzichtelijk presenteren.

Hieronder vind je onze top 10 campings in de Benelux. We geven je inspiratie voor mooie campings in Nederland, België en Luxemburg, maar je beslist natuurlijk zelf wat voor jouw vakantie belangrijk is. Daarom kun je handig filteren op onder andere familiecampings, campings aan het water, luxe glampings en natuurlijk op de regio, als je al wat preciezer weet waar je heen wilt.

vind campings in de Benelux

Top 10 campings in de Benelux

1
> 250 plaatsen
Glamping
Landelijk
2
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
3
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.41,00
4
75 - 250 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
5
> 250 plaatsen
Familie camping
In het bos
Staanplaats
v.a.18,00
Accomodatie
v.a.55,00
6
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
7
< 75 plaatsen
Familie camping
Aan een rivier
Staanplaats
v.a.10,50
Accomodatie
v.a.60,71
8
< 75 plaatsen
Rustige camping
Aan een rivier
9
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk
10
> 250 plaatsen
Familie camping
Landelijk

Kampeervakantie in Nederland

Ons eigen kikkerlandje is met meer dan 2500 campings een kampeerland bij uitstek. Nederland kent 12 provincies en iedere provincie heeft zo zijn eigen charmes. Zo staan de waddeneilanden en Zeeland garant voor een ontspannen strandvakantie. Is Noord-Holland een prachtige provincie voor een Oer-Hollands landschap en gezellige steden. In Gelderland vind je veel campings op de Veluwe en in de Betuwe waar je voor een fietsvakantie je hart op kunt halen. In Overijssel vind je uitgestrekte bossen en een prachtige natuur. Ga je kamperen in Limburg dan kun je genieten van een on-Nederlands (glooiend) landschap. 

Nederland biedt een enorme diversiteit aan campings. Je kunt hier als kampeerder altijd vinden wat je zoekt. Familiecampings, Rustige campings, Boeren- en duurzame campings, jeugdcampings of een naturistencamping. Kleinschalig of een 5-sterrencamping met alles erop-en-eraan. De keuze aan kampeerterreinen is enorm en dus vind je altijd wel iets wat bij jou en (en je gezin) past. Wij helpen je met onze uitgebreide zoekmogelijkheden naar het vinden van een geschikte camping.

lees meer over Nederland   ontdek alle campings in Nederland

België: dichtbij maar zo ver weg

Ons buurland België leent zich uitstekend voor een geslaagde kampeervakantie. België is een klein land met een rijke cultuur, een bourgondische keuken, een afwisselend landschap en veel leuke campings. Hou jij van mooie natuur en ben je liefhebber van sportieve vakanties, dan kun je in de Ardennen heerlijk wandelen, kanoën, mountainbiken, vissen of doen aan outdoor sports. Voor cultuur kom je met plaatsen als Antwerpen, Brugge en Gent ogen en oren te kort. Voor een heerlijke strandvakantie is de Belgische kust - met haar lange zandstranden - erg populair onder de kampeerders.

België is opgedeeld in twee delen, namelijk Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen wordt hoofdzakelijk Vlaams (Nederlands) gesproken en in Wallonië Frans of Duits. Met meer dan 100 campings heb je in België een ruime keuze uit verschillende soorten campings. Al ben je dicht bij huis, in België waan je je in een compleet ander land. Wil jij niet al te ver reizen en toch het gevoel hebben dat je ver van huis bent, zijn onze zuiderburen een echte aanrader!

lees meer over België   ontdek alle campings in België

Luxemburg. Één van de rijkste landen van Europa

Luxemburg is een piepklein landje, of liever gezegd een Hertogdom. Luxemburg heeft een oppervlakte van 2.586 km² en in 2018 woonde er slechts 602.005 inwoners. Toch is Luxemburg één van de rijkste landen van Europa. Deze rijkdom is goed te merken wanneer je het land binnenkomt. Alles is Luxemburg is netjes. De wegen, de parkjes, de winkels en natuurlijk ook alle campings.

Wanneer je naar Luxemburg op kampeervakantie gaat, weet je zeker dat je wordt verrast de de schitterende natuur. Glooiende vergezichten, dichte bossen, kabbelden beekjes en overweldigen rotswanden. Het bekendste gebied is misschien wel Mullerthal. Dit gebied wordt ook wel klein Zwitserland genoemd. Het is dan ook een erg populair onder de kampeerders. Wil jij graag weten wat er allemaal in Luxemburg te doen is, klik dan hier.

lees meer over Luxemburg   alle campings in Luxemburg